Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Cezayirli kardeşlere polis operasyon yaptı. Fransa'ya 3 gündür kabus yaşatan Kuaşi kardeşler öldürüldü. Kadın rehine de kurtarıldı.

Fransız polisi gün boyunca Kuaşi kardeşlerle rehine pazarlığı yaptı. Charlie Hebdo saldırısı zanlılarını ikna edemeyen polis, akşam saatlerinde operasyon başlattı.  Charlie Hebdo saldırısı zanlıları Kauşi kardeşler operasyonda öldürüldü. Kadın rehine kurtarıldı.

NASIL ÖLDÜRÜLDÜLER 

Cezayir kökenli Kuaşi kardeşlerin nasıl öldürüldüğüyle ilgili detaylar da haber ajanslarına düşüyor. Kuaşi kardeşlerin silahlarıyla matbaadan dışarı çıkmaya çalıştıkları sırada öldürüldükleri ifade edildi.   

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Fransız güvenlik güçleri gün boyunca Kuaşi kardeşler ve Paris'te market baskınını gerçekleştiren saldırganlarla pazarlık yaptı. Müzakereler sonuçsuz kalınca eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Dammartin-en- Goele kasabasında, saldırganların sığındığı matbaada önce büyük bir patlama duyuldu. Ardından binadan dumanlar yükseldi ve silah sesleri duyuldu. 

Polis helikopterleri de, binanın üzerinde ve bölgede güvenlik uçuşları yaptı. 

ÖNCE GASP SONRA REHİNE

Paris'in kuzeydoğusundaki Dammartin-en- Goele kasabasında Cezayirli Kuaşi kardeşleri sabah saatlerinde önce bir kadının otomobilini gasp etmişti. Gasp olayı sonrası bir matbaaya giren şüpheliler, işyerindeki bir çalışanı rehin almıştı.

"TESLİM OLMAYACAĞIZ" DEMİŞLERDİ 

Sabah saatlerinden beri polisle bağlantı kuran Kauşi kardeşler teslim olmayacaklarını açıklamıştı. Fransız bir yetkili, Kuaşi kardeşlerin teslim olmayacağını ve şehit olmak istedikleri bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştı. 

"SİVİL ÖLDÜRMÜYORUZ, GİT"

Dammartin-en- Goele kasabasındaki matbaaya giden bir pazarlamacı ise,  saldırganları özel harekat sandığını ve yanlarına giderek ellerini sıktığını iddia etmişti. Fransız radyosuna konuşan pazarlamacı: "Ellerimi sıkan saldırganlar, sivil öldürmüyoruz, git dediler." şeklinde konuşmuştu.

POLİS TWITTER'DAN UYARDI

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yapan Fransız polisi, kasabadaki güvenlik çemberine uyulmasını talep etmişti. Polis, "Paylaşımlarda bulunarak, işimizi zorlaştırmayın" yönünde açıklama yapmıştı.  
KASABAYA GİRİŞ ÇIKIŞ YASAK
Dammartin-en- Goele kasabasına giriş ve çıkışlar da yasaklanmıştı. Polis kasabada yaşayanların evlerinden dışarı çıkmasına izin vermemişti.  

HAVALİMANINA UÇAKLAR İNEMİYOR

Operasyon Paris'teki Charles-de Gualle Havalimanı'na 40 kilometre mesafede gerçekleşti. Operasyon sona erene kadar Charles-de-Gualle Havalimanı'na uçakların inmesine izin verilmedi.

HOLLANDE AÇIKLAMA YAPTI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande operasyonla ilgili açıklama yaptı. Güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkardıklarını belirten Hollande, "Benzer saldırılar olabilir" uyarısında bulundu. 
"SAVAŞIMIZ İSLAM'A DEĞİL"
Fransa Başbakanı Manuel Valls gün içinde yaptığı açıklamada, "Savaşımız İslam'la değil terörizmle" dedi.

12 KİŞİYİ KATLETTİLER

Fransa'nın başkenti Paris, önceki gün kanlı bir baskına sahne olmuştu. 
Üç kişi, Hazreti Muahmmed'in karikatürlerini yayınlayan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun binasını uzun namlulu silahlarla basmış, aralarında Fransa'nın en önemli karikatüristlerinden Charb, Cabu, Wolinski ve Tignous'un da yer aldığı 12 kişiyi öldürmüştü.

4'ü ağır 20 kişinin de yaralandığı terörist eylemi gerçekleştirenlerden ikisinin, Cezayir asıllı Fransa vatandaşı Şerif ve Said Kuaşi kardeşler olduğu belirtilmişti.

Kanlı baskını yapan kardeşlerin yanında, 18 yaşındaki Hamid Murad'ın olduğu iddialarını, bu isimde birinin polise teslim olduğu ve saldırıyla alakası olmadığı ifadesini verdiği haberleri takip etti.