Çatışmalar sonucu 19 kişi yaralandı, onlarca kişi de gözaltına alındı. 1 polis memuru da göstericilere ait bir araç tarafından ezilerek hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, 1500 dolayında göstericiyle polis arasında çıkan çatışmalardan araçlarıyla hızla kaçmaya çalışan bir grup göstericinin bulunduğu otomobilin polise çarptığını, polisin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Polisin göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği çatışmalarda 19 polisin de yaralandığı kaydedildi. Protesto liderleri ise onlarca göstericinin tutuklandığını söyledi. Göstericiler, Saakaşvili'nin istifası ile Bağımsızlık Günü yürüyüşünü engellemek istiyor. Gürcistan'da gösteriler geçen cumartesi günü başlamıştı.

2003 yılında Gül Devrimi'yle başa geçen Saakaşvili'yi yolsuzlukla suçlayan muhalifler, "Gelecek seçime kadar bekleyemeyiz. Şimdi harekete geçmeliyiz" diyor. Muhalifler bir an önce devlet başkanınn gitmesini istiyorlar.

2008'de Rusya ile girdiği savaşta ayrılıkçı bölgeler Güney Osetya ve Abhazya'nın Tiflis'ten kopmasına neden olmakla da itham edilen Saakaşvili'nin görev süresi 2013'te bitecek.