Mısır devlet televizyonu, devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in (82), bir soruşturma çerçevesinde sorgulanırken "kalp krizi" geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Mübarek'in oğulları Cemal ve Ala da haklarında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Halk ayaklanması ile 11 Şubat'ta Mısır cumhurbaşkanlığı görevini bırakan Hüsnü Mübarek'in, o tarihten bu yana tatil beldesi Şarm el Şeyh'te yaşıyor.

Devlet televizyonu, Mübarek'in sorgulama sırasında geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından kaldırıldığı Şarm El Şeyh'teki hastanede yoğun bakımda olduğunu duyurdu.

MÜBAREK GÖZALTINA ALINDI

Hüsnü Mübarek'e dün mahkemeden celp geldiğini resmi El Ahram gazetesi haber vermişti. Gazete, İçişleri Bakanlığına dayanarak, Mübarek'e, protestocuların öldürülmesi ve kamu fonlarını zimmete geçirmek suçlamasıyla ilgili ifade vermesi için savcılıktan yazı gönderildiğini kaydetmişti. Hüsnü Mübarek bugün yolsuzluk iddiası nedeniyle gözlatına alındı.
Mübarek, 30 yıl süren iktidarının ardından kitlesel gösteriler üzerine istifa etmesinden kısa süre önce halka hitaben yaptığı konuşmada Mısır'da ölme sözü vermişti.

OĞULLARI DA SORGULANIYOR


Öte yandan, Mübarek'in iki oğlunun da güney Sina savcıları tarafından sorgulanmaya başladığı bildirildi. Bir adli kaynak, Ala ve Cemal Mübarek'in zimmet suçuyla ilgili güney Sina savcıları tarafından sorgulandığını kaydetti.

Cemal Mübarek'in eski iktidar partisinde üst düzey görevi bulunuyordu. Hüsnü Mübarek, banka hesaplarının ayrıntılarının, hakkındaki suçlamaları çürüteceğini söylemişti.

'KASAP BURADA' PANKARTLARI

Hastanenin dışında ise yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bina girişinde toplanan göstericiler ellerinde ''Kasap burada'' yazılı pankartlar taşırken, Mübarek'in derhal yargı karşısına çıkarılmasını istediler.

SERVETİ 70 MİLYAR DOLAR MI?

Mübarek ise Cumartesi günü El Arabiya televizyonuna verdiği mülakatta "kendisini ve ailesini hedef alan karalama kampanyasından büyük üzüntü duyduğunu" dile getirdi.

Mübarek yabancı ülkelerde büyük bir serveti olduğu iddialarını reddetti. Eski cumhurbaşkanının servetinin boyutu konusunda tahminler 1 ile 70 milyar dolar arasında değişiyor.