İki yaşındaki Caylee’nin cinayetini aydınlatmak için görülen davadaki zanlı, Caylee’nin 25 yaşındaki annesi. Suçlu bulunması halinde idama çarptırılması beklenen Casey Anthony, son duruşmada yaptığı savunma ve durmak bilmeyen gözyaşlarıyla hem tepki çekti, hem de kafaları karıştırdı.

Birinci dereceden cinayetle suçlanan Casey, yargıç Linda Burdick’in cinayet hakkındaki ön açıklamayı okumaya başlamasıyla gözyaşlarına boğuldu. Burdick, açıklamasının ardından “tüm delillerin küçük kızın annesi tarafından öldürüldüğünü gösterdiğini” belirtince, Anthony daha şiddetli ağlamaya başladı.

Casey’i en zor duruma düşüren gerçek, kızının ölümünü yetkililere tam bir ay sonra bildirmiş olması. Yargıç Burdick, küçük Caylee’nin “kloroform kullanılarak bayıltıldığını ve ağzıyla burnunun bantla kapatılarak öldürüldüğünü, bir ay sonra da cesedinin ormanlık alana atıldığını” belirtti. Burdick, Casey’in iddia ettiği gibi “küçük kızın bakıcısı tarafından kaçırıldığının yalan olduğunu” söyledi.

ŞOK EDEN SAVUNMA

Casey’nin avukatı tüm delillerin aksine, küçük kızın ortadan kaybolduğu 16 Haziran 2008’de ailesinin yüzme havuzunda boğulduğunu ve sorumlunun dedesi olduğunu öne sürdü. Avukat Jose Basez, Caylee’nin hiçbir zaman kayıp olmadığını çünkü dedesi George ve amcası tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Basez, “küçük kıza cinsel istismarda bulunan iki kişinin cesedini ormana attığını ve suçu kızın annesinin üzerine yıkmaya çalıştıklarını” belirtti.

 Yargıç Burdick ise Caseey’in kayıp olduğu bir aylık sürede yaşanan gelişmeleri açıkladı: Casey’in anne-babası, torunlarının kaybolmasından yaklaşık bir ay sonra, kızlarının aracından gelen pis kokuyu fark etti. Kokunun fark edilmesinin ardından, Casey, anne-babasına kızının kayıp olduğunu söyledi.

Casey’in babası, hakkındaki suçlamaları reddederken, yargıç Burdick, Casey’in arabasının bagajında çürümüş insan parçaları ve kloroform izine rastlandığını belirtti. Dahası, Casey’in bilgisayarında “kloroform ile birisini öldürmek” hakkında araştırma yaptığına dair bilgiye rastlandı.

 KURTULMASI ÇOK ZOR

Elde edilen bilgiler, Casey’in kötü kokuların fark edilmesinin ardından “kızının cesedini Winnie the Pooh çarşaflı yorgana sardığını ve ormanda bataklık bir araziye atmadan önce çöp poşetine koyduğunu” gösterdi. Cayle’nin ağzı ve burnu bayıltıldıktan sonra boğulması için tıkanmıştı.

16 Haziran’da ortadan kaybolan kızın cesedi, Aralık 2008’de evinin yakınlarındaki ormanlık arazide bulundu.

Birinci dereceden cinayet, cinsel istismar ve yetkililere yanlış bilgi vermek suçlarından yargılanan Casey, gözyaşları işe yaramazsa idam cezası alabilir.