Yerel basın organları, aşırı sağcı bir Norveçli olduğunu öne sürdü.Norveç polisi, Utoya adasında bulunan gençlik kampına düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 84 olduğunu açıkladı.

Saldırganın polis memuru kılığında adaya geldiği, anakaradan feribota bindiğinde “Oslo saldırısı sonrası kontroller yapacağını söylediği” ifade edildi. Adada bulunan görgü tanıkları saldırganı, "Sarışın, mavi gözlü, uzun boylu" olarak tanımladı.


SERİ KATİL KATLİAMI NASIL GERÇEKLEŞTİRDİ?

Norveç televizyonu TV2, zanlının Anders Behring Breivik isimli, 32 yaşındaki bir Norveçli olduğunu bildirdi. Haber ajansları da Breivik'in Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde bulunan fotoğraflarından bir derleme geçti.

Polis yetkilisi Roger Andersen, zanlının kimliğini doğrulamadı ancak sorguladıkları kişinin radikal Hıristiyan eğilimleri olan kişilerin yazıştığı bazı internet sitelerinde aktif olduğunu söyledi.

NEO-NAZİ Mİ?

Associated Press'in haberine göre Norveç haber ajansı NTB Breivik'in birçok silahının olduğunu ve silah sahiplerinin buluştuğu bir kulübe üye olduğunu ancak ülkedeki bilinen aşırı sağcı grupların herhangi birine dahil olmadığı ve suç sicilinin de temiz olduğun bildirdi.

Polis yetkilileri AP'ye yaptıkları açıklamada, "Eğer Norveç'teki Neo-Nazi gruplara dahil olsaydı kendisini izliyor olurduk" dedi.

Neo-Nazi gruplar 1990’larda İskandinavya’da birçok cinayet ve soygun gerçekleştirmişti.

AP’ye konuşan ancak adının açıklanmasını istemeyen polis yetkilisi “Artık liderleri kalmadı. Bu grupları büyük oranda kontrol altına aldık” dedi.

SEBZE ÜRETİYORMUŞ

Sebze üreten bir çiftliğin sahibi olan Breivik'in dolayısıyla bomba malzemesi olarak kullanılabilecek suni gübreye çok rahat ulaşabildiği de ifade edildi.

Breivik’in yaşadığı Oslo’nun batısındaki dört katlı apartman dairesinin polis kontrolünde olduğu da ifade edildi.