Yaklaşık iki ay önce sahibinden kaçarak Almanya'nın Bavyera eyaletinin Mühldorf kasabası yakınlarındaki bir ormanda yaşamaya başlayan Yvonne isimli ineği yakalama çalışmaları devam ediyor. Şimdi de ormana ineğin iki yaşındaki yavrusunu bırakacakları bildirildi.

Yvonne'yi yakalamak için geçen hafta ormana bir de öküz bırakılmıştı. Konu hakkında açıklama yapan bir yetkili, kaçak ineğin iki yıl baktığı ve emzirdiği yavrusuna dayanamayıp yakalanabileceğini söyledi. Kaçan ineği yakalamak için araştırma yapan yetkilinin, ineğin iki yıl önce dünyaya getirdiği ve bir kesimhaneye satılmış buzağısını bulduğu ve onu hemen Salzburg yakınlarındaki bir ahıra getirdiği bildirildi. Bu hayvanın da ormanda kaçmaması için ahırda bir hafta dinlendirileceği ve ondan sonra ormana salınacağı gelen haberler arasında. Bu yol kaçak ineği yakalamak için tek umut haline gelirken, bazı vatandaşların olaya espiri ile yaklaşıyor. 'Lezzetli bir süt için ineklerin doğada yaşaması gerek' yazılı bir plaket de söz konusu ineğin konakladığı ormanın kenarına bırakılmıştı.

İki aydır yakalanamayan inek için hayvan severler görüldüğü yerde vurulsun emrine razı olmayarak, Yvonne'yi yakalama girişimi başlatmıştı. Geçen hafta bu amaçla 25 hektarlık ormanı tarayan 50 kişilik bir grup, daha sonra ormana bir inek ve bir buzağı salmıştı.