Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kıbrıs Türk halkına yönelik haksız yere uygulanan ambargolardan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Kılıç, “Dünyada acımasız ve hukuksuz ambargoya maruz kalan iki coğrafya var. Biri KKTC, diğeri de Gazze. Her iki ambargo da insani değildir, beşeriyetin gerekleriyle bağdaşan uygulamalar asla değildir." dedi.

KKTC'de birtakım temaslarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kılıç, "Yeşertmeye çalıştığımız tohumlar meyvelerini getirecek.” dedi.

KKTC ve Kıbrıs Türk halkına yönelik sürdürülen haksız ambargolardan duyduğu üzüntüyü yineleyen Kılıç, “Dünyada acımasız ve hukuksuz ambargoya maruz kalan iki coğrafya var. Biri KKTC, diğeri de Gazze. Her iki ambargo da insani değildir, vicdani değildir, hukuki değildir, medeni değildir, beşeriyetin gerekleriyle bağdaşan uygulamalar asla değildir.” şeklinde konuştu.

Kılıç, AB’nin KKTC’ye yönelik taahhütlerini yerine getirmesini talep etme hakkı olduğunu çünkü KKTC halkına sunulan, tanıtılan her türlü çözüm önerisinin arka planında ambargoların mutlak surete sona erdirileceği vaadi bulunduğunu ancak bu sözlerin yerine getirilmediğini aktardı. Avrupa medeniyetine karşı çok ciddi bir güvensizlik ve önemli kaygılar oluştuğuna işaret eden Kılıç, KKTC’ye karşı uygulanan ambargolardan spora yönelik olanını kabul edebilmenin mümkün olmadığını belirtti.

Türkiye'nin her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olacağını yineleyen Kılıç, şu şekilde devam etti: “Rum kesiminin dönem başkanı olmaya hazırlandığı bir AB, Fransa Cumhurbaşkanı’nın bizzat yürüttüğü girişimlerle Türk milletine soykırım iftirasını yapıştırmaya çalışan ve bu konuda sessiz kalan bir AB vizyonu, bundan sonra daha fazla güven vermeyecektir. Her zaman olduğundan daha fazla sorgulanacaktır."

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da koşulları sadece Rum tarafının belirleyeceği bir masada anlaşmaya varmanın mümkün olmadığını belirtti.