Kobani'nin IŞİD' ten temizlenmesinden sonra bugün bir grup gazeteci Şanlıurfa Valiliği' nin izniyle Mürşitpınar sınır kapısından Kobani' ye geçti. Gazetecileri YPG'liler karşılarken sınır kapısının Kobani tarafıyla Kobani 'nin merkezi ve doğusunun enkaz haline geldiği görüldü.

IŞİD 'in ağır silahlarla saldırdığı Kobani aynı zamanda savaş uçaklarının IŞİD'lileri havadan vururken attığı bombalar ve IŞİD militanlarının araçlarla gerçekleştirdiği intihar saldırıları nedeniyle kentin merkezi ve doğusunda adeta taş üzerinde taş kalmamış.

Savaş sonrası atılan roketler ve havanlar Kobani' nin cadde ve sokaklarında dururken keskin nişancılara karşı sokak aralarına örülen perdelerin ise halen yerinde durduğu gözlendi.

4.5 aylık şiddetli savaştan sonra Kobani nin merkezi ve doğusu harap bir şehir haline gelirken, IŞİD' in giremediği batı bölgesinde ise evlerin ve binaların sağlam olduğu ve sivillerin bu bölgede yaşadığı görülüyor. Kobanililer şehit arkadaşlarının şahadeti üzerine bu kenti IŞİD' ten temizlediklerini belirterek, verdikleri mücadelenin bütün insanlık adına olduğunu söylediler.

Kobani' nin üzerinde savaş uçaklarının keşif uçuşları devam ederken, şehir merkezinde de zaman zaman kutlama amaçlı silahlar sıkılıyor. Kentte yaklaşık 2 saat kalan basın mensupları Kobani den ayrılırken ilçe merkezinde YPG’ lilerin zaman zaman kimlik kontrolü yaptıkları görüldü..