Emmy ödüllü sinema oyuncusu Falk, 1968-2003 yıllarında 70'ten fazla televizyon filminde "Komiser Kolumbo"yu canlandırdı.

Falk, 1960 yapımı "Murder, Inc." ve 1961 yapımı "Pocketful of Miracles" filmlerindeki rolleriyle 2 kez Oscar'a aday gösterilmişti.

Ünlü aktörün Aralık 2008'de Alzheimer hastalığına yakalandığı açıklanmıştı.

"SON BİR ŞEY DAHA VAR"

Falk, 1970'li yıllarda dünyanın en çok seyredilen dizisinin ünlü karakteri, suçluların korkulu rüyası Komiser Kolombo olarak, “Son bir şey daha var” repliğiyle hafızalara kazınmıştı.

1927'de New York'ta doğan, 3 yaşında kanser nedeniyle tek gözünü kaybeden oyuncu, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkiatı'na (CIA) girmek için boş yere uğraştıktan sonra, 1957'de televizyon için çalışmaya başladı.

Türkiye'de “Komiser Kolombo” adıyla gösterilen polisiye dizinin baş kahramanını canlandıran Peter Falk, şüphelilere her zaman çok kibar davranıp, bolca karısından bahsederek kuşkularını gidermesi ve tam suçlu elinden kaçtı sanıldığı anda meşhur cümlesi “Son bir şey daha var” diyerek beklenen sona ulaşmasıyla tanındı.

Falk, 2006'da anılarını topladığı “Son birşey daha var” başlıklı kitabının tanıtımında, “Bütün dünyada Komiser Kolombo olarak tanınmaktan şikayetçi olmak için deli olmak lazım” demişti.

"KOMİSER KOLOMBO"YU BİLE UNUTMUŞTU

Peter Falk, Komiser Kolombo rolü dışında 100'den fazla televizyon filmi ya da sinema filminde oynadı.

Alzheimer hastası Falk'un doktorlarından biri, “Komiser Kolombo”yu oynadığını bile hatırlamadığını söylemişti.