YUNANİSTAN’da düşük ücretlerini gerekçe gösteren gümrük görevlilerinin dün başlattığı grev nedeniyle giriş- çıkışlara kapanan Edirne’nin İpsala ve Pazarkule Sınır Kapıları’nda geçişler normale döndü. Grevin haftaiçi yapılması nedeniyle kapılarda kuyruk ve yoğunluk yaşanmadı.

Yunanistan’da iş güvenliği ve düşük ücretlerini gerekçe gösteren gümrük çalışanları önceki gün greve giderek, sınır kapılarında eylem yaptı. Bu nedenle Edirne’nin Yunanistan’a açılan İpsala ve Pazarkule Sınır kapılarından önceki sabah 06.00’dan itibaren 1 gün boyunca giriş çıkışlar tamamen durdu. Grev boyunca canlı balık taşıyan TIR ve acil durumların dışında araç ve yolcu geçişlere izin verilmedi. Yunan gümrük görevlileri bu sabah saatlerinde eyleme son vererek yeniden çalışmaya başladı. 

YOĞUNLUK YAŞANMADI

Yunanistan Kamu Memurları Sendikası tarafından başlatılan grevin hafta içi yapılması ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin ihracat yüklü TIR’ları, diğer sınır kapılarına yönlendirmesi nedeniyle gümrüklerde kuyruk ile yoğunluk yaşanmadı.