Mısır önü alınamayan protesto gösterileri sonrası kan değişikliğine gidiyor. Mısır'da Ahmed Şefik, yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi. Devlet televizyonu, eski Sivil Havacılık Bakanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Şerif'in, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildiğini duyurdu. Kabine günlerce süren protesto gösterilerinin ardından bugün resmen istifa etmişti.
MÜBAREK'İN YARDIMCILIĞINA ATAMA
Hüsnü Mübarek'ten sonra en güçlü koltuk olarak kabul edilen başkan yardımcılığına Ömer Süleyman getirildi. Ömer Süleyman Mısır İstihbarat Örgütü Başkanı olarak görev yapıyordu. Atamanın aynı zamanda, Mübarek'in eylüldeki devlet başkanlığı seçimine katılmayabileceğini de gösterdiği kaydediliyor.
'KAN DÖKMEK İSLAMA AYKIRI' VAAZI
Mısır devlet televizyonu, kabinenin günlerce süren protesto gösterilerinin ardından resmen istifa ettiğini duyurdu. Mısır'da kontrolü elinden kaçırmak istemeyen iktidar İslam'a sarıldı. Mısır televizyonu "Kan dökmek İslam'a aykırıdır" yönünde vaaz yayını yapıyor.
SİYAH DUMAN TABAKASI
Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir meydanında toplanan göstericilerin Mısır televizyonuna doğru yürüyüşe geçtiği bildirildi. Göstericilerin, İçişleri Bakanlığı önünde çıkan çatışmada ölen bir göstericinin cenazesini de taşıdığı belirtildi. Bu arada, şehir merkezinden ve Kahire Üniversitesinin bulunduğu bölgeden gökyüzüne siyah duman tabakasının yükselmesi dikkati çekti.
CEZAEVLERİNDE İSYAN ÇIKTI, 7 ÖLÜ VAR
Öte yandan, Kahire'ye 80 kilometre uzaklıktaki Kantur el Hayriye ve diğer cezaevlerinde isyan çıktığı, bazı mahkumların yaralandığı, hatta ölenlerin olabileceği bildirildi. Katar'ın El Cezire televizyonu, cezaevlerinde çıkan isyanda, 7 mahkumun hayatını kaybettiğini iddia etti.
HÜKÜMET İSTİFA ETTİ
Mısır devlet televizyonu, kabinenin günlerce süren protesto gösterilerinin ardından resmen istifa ettiğini duyurdu. Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, gösterilerin şiddetlenmesi üzerine dün yaptığı açıklamada, hükümetin görevine son vereceğini belirtmişti.
Mısır’da beşinci güne giren isyan büyüyor. Sokaklara çıkan halk Mübarek'in istifasını isterken yetkililer olaylarda ölenlerin sayısının 74'e yükseldiği, 1000'in üstünde de yaralının olduğunu açıklandı. 
'MÜSLÜMAN KARDEŞLER'DEN İSYANA DESTEK
Mısır'daki en büyük muhalefet örgütü Müslüman Kardeşler, barışçı iktidar değişimi çağrısında bulundu. Örgüt, yaptığı yazılı açıklamada, "barışçı isyanı" desteklediklerini belirtti. Açıklamada, iktidardaki Ulusal Demokrasi Partisi'nin olmadığı bir geçiş hükümetinin kurulması, adil seçimlerin yapılması çağrısında bulunuldu
PİRAMİTLERE ZİYARET YASAĞI
Hüsnü Mübarek'in kontrolündeki Mısır ordusu turstilerin piramit ziyaretine ikinci bir emre kadar yasak getirdi. Olası sansasyonel eylemlerin önene geçmek ve tarihi eserlerin yağlamanmasını önlemek amacıyla yasağın alındığı düşünülüyor.
MISIRLILAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI TANIMADI
Mısır ordusunun ilan ettiği sokağa çıkma yasağının başlamasına rağmen binlerce kişi sokaklardan çekilmedi.  Ordunun sokağa çıkma yasağını ihlal edenlerin "tehlikede olacağı" yönündeki açıklamasına karşın, birçok kişinin zırhlı askeri araçların konuşlandırıldığı Kahire'nin merkezinde kalabalık oluşturduğu belirtildi. İskenderiye kentinde de göstericilerin sokaklarda olduğu kaydedildi. İskenderiye'den bir görgü tanığı Reuters'a yaptığı açıklamada, "Sokağa çıkma yasağı varmış gibi görünmüyor. Yanımda yürüyen binlerce kişiyi görebiliyorum" dedi. 
ÇATIŞMALAR SİNA'YA SIÇRADI
Sokak protestolarının durmadığı Mısır'da çatışmalar Sina Yarımadası'na da sıçradı.
Gazze Şeridi'nin Mısır tarafında Mısır asker ve polisleri ile bölgede yaşayan Bedeviler arasında çıkan çatışmalarda enaz 12 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı bildirildi. Ölenlerden çoğunun Mısırpolisi olduğu belirtiliyor.
EL BARADEY: MÜBAREK İSTİFA ETSİN
Mısır'da göz hapsinde tutulduğu belirtilen, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun eski başkanı Muhammed El Baradey ise, Hüsnü Mübarek'i istifaya çağırdı.
ÖLÜ SAYISI 74
Bu arada Mısır'da bugün beşinci gününe giren hüsnü Mübarek karşıtı gösterilerde 74 kişinin öldüğü bildirildi. Reuters ajansı hastane kaynakları ve görgü tanıklarının ifadelerine göre ölü sayısının 74 olduğunu belirtti.
İSKENDERİYE'DE ÇATIŞMA
 
Mısır'ın İskenderiye kentinde, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen göstericilerle polis arasında çatışma çıktığı bildirildi. Görgü tanıkları, Mısır ordusunca protesto gösterilerine son vermeleri çağrısında bulunulmasına karşın İskenderiye kentinde bir araya gelen göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada, gözyaşartıcı gaz ve gerçek mermilerin kullanıldığını belirtiyor.
İLK TÜRK KAFİLESİ THY UÇAĞI İLE DÖNDÜ
Mısır'ın başkenti Kahire ve diğer kentlerinde son 5 gündür çıkan olaylar nedeniyle dönmek zorunda kalan aralarında yabancıların da bulunduğu 93 kişiyi taşıyan THY'ye ait uçak, 05.50'de Atatürk Havalimanına indi.
Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan yolculardan Egemen Geyik, Mısır'ın İskenderiye kentine iş için sürekli gittiğini, geçen Salı günü bir protesto gösterisi olduğunda, olayların bu kadar büyüyeceğini kimsenin tahmin edemediğini söyledi.
 Olayların İskenderiye kentinin farklı noktalarında geliştiğini belirten Geyik, şunları kaydetti:
''Kaldığım otelin önünde de olaylar çıktı, güvenlik güçleri biber gazlarıyla müdahale ediyordu. Otelin önünde bir kişi vuruldu. Onu oradan kaldırırlarken gördüm. Durum çok karışık, benim bulunduğum yerde yaklaşık 3-4 saat polislerle çatışıldı. Olaylar durulduktan sonra otelden çıkıp Kahire Havalimanına gelmeye çalıştım. Yoldan geçerken en az 10 tane büyük zırhlı polis aracı yakılmıştı. 2 karakol ve bir resmi daire ateşe verilmişti, yollar savaş alanı gibiydi.''
İskenderiye'de çıkan olaylar sırasında eylemcilerin dükkanların camlarına dokunmadıklarını ifade eden Geyik, Kahire'deki konuştuğu bazı arkadaşlarının kendisine buradaki birçok otel ve iş yerlerinin yağmalandığını söylediğini bildirdi.