Bölgeden gelen haberlere göre NATO uçakları kentin semalarından geçtikten hemen sonra şiddetli patlama sesleri duyulurken, kimi noktalardan dumanlar yükselmeye başladı.

Acil yardım ve kurtarma ekipleri, patlamaların duyulduğu noktalara sevkedildi.

Bunlardan birinin Libya lideri Muammer Kaddafi'nin karargahına yakın olduğu belirtildi.

Libyalı yetkililer, NATO'nun dün akşam düzenlediği saldırıda bir kamu binasının isabet aldığını, çok sayıda kişinin öldüğünü ve suçlulara ilişkin kayıtların tamamen tahrip olduğunu bildirmişti.

Öte yandan Rusya'nın görevlendirildiği bir özel temsilci, arabuluculuk yapmak üzere Trablus'ta Libya hükümetiyle görüşmelerini sürdürdü.

Temsilci Mihail Margelov, geçen hafta Bingazi'de isyancıların temsilcileriyle görüşmüştü.

Rusya'nın Afrika özel temsilcisi Mihail Margelov, Libyalı muhalifler ve rejim temsilcileri arasında Fransa, Norveç, Almanya diğer ülkelerin başkentlerinde temaslarda bulunulduğunu bildirdi.

Margelov dün Trablus'ta Libya Başbakanı Bağdadi Mahmudi ile görüşmesi sonrası, Kaddafi rejimiyle isyancılar arasında sadece Paris'te temas görüşüldüğünü söylemişti.

AFP ajansı ise Libyalı isyancıların başında bulunan Mahmud Cibril'in, bu tür görüşmeler yürütüldüğü yolundaki haberleri yalanladığını duyurdu.

Trablus hükümeti, ateşkesi kabul edip ülkenin geleceğine ilişkin siyasi müzakere sürecini başlatmak için, Kaddafi'nin görevinde kalmasını şart koşuyor.

Fransa, İngiltere ve ABD ise ateşkesi ancak Kaddafi'nin görevden ayrılması durumunda kabul edeceklerini vurguluyor.
İhlalleri soruşturmak için ek süre

Bu arada, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Libya'daki ihlalleri soruşturan uzmanlar kurulunun görev süresini yıl sonuna kadar uzattı.

Kurul bu ay başında Konsey'e, Libya hükümet güçlerinin çatışmalarda insanlığa karşı suç ve savaş suçu işlediğini bildirmişti.

Konsey iki tarafı da ihlallerde bulunmakla suçladı.

NATO harekatı, Kaddafi yanlısı güçlerin ülkenin isyancıların elindeki kesimlerini tehdit etmeye başladığı Mart ayından bu yana sürüyor.