Volga nehri üzerinde içindeki 201 yolcusuyla birlikte 10 Temmuz'da batan Rus gemisi, sudan çıkartıldı. Rusya'nın “Titanik”i olarak adlandırılan Bulgariya gemisi 3 dakikada batmış, olayda 122 kişi yaşamını yitirmişti. Sudan çıkartılan geminin altında kayıp 8 kişinin daha cesedine ulaşıldı.
Rusya Acil Durum Bakanlığı’na bağlı özel ekip, uzun süre çalışmalarının ardından Bulgariya gemisini sudan çıkartmayı başardı. Önceki gün yapılan çalışmalarda Bulgariya’nın kaldırılması sırasında demir halatlar kırılmıştı. Olayla ilgili açıklama yapan Rusya Ulaştırma Bakanı İgor Levitin, “Bundan sonra soruşturma komisyonu ve savcılar araştırma yapacak” dedi.

Acil Durum Bakanlığı Privolje Bölge Başkanı İgor Panşin, 6'sı kadın 8 kişinin cesedine ulaştıklarını aktardı. Rus yetkili, kazayla ilgili açıklamasında: “Kaptan, geminin batacağını biliyordu. Ve insanları kurtarmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Kaptan geminin tüm hızıyla karaya doğru hareket etmesine karar vermişti. Fakat gemi sahile 40 metre kala battı.” dedi.

Gemide bulunan 28 çocuk, 72 kadın ve 22 erkek olmak üzere toplam 122 vatandaş hayatını kaybetti. 201 yolcunun bulunduğu gemide kaza sırasında 79 kişi kurtarılmıştı. Bulgariya gemisinin kaptanı da olayda hayatını kaybetmişti.