Sanat yaşamını 35 yıldır Amerika’da sürdüren Ömer Faruk Tekbilek, gerçek sanatçının yaptığı müziğin Allah’a yükselen samimi bir dua olduğunu söyledi. Gerçek sanatçıyı tevazu sahibi, insanlara sevgi ve hürmet dolu kamil bir insan olarak tanımlayan Tekbilek, “Ruhumuz kabiliyetlerini ortaya koymak ister ve sanat yaparız, müzik yaparız. Daha sonra ruhumuz özüne, sükunet dolu mekanına huzurla geri döner. Ben müziği Allah’a dua etmek için yapıyorum.” dedi.

Toronto Royal Konservatuvarı’nda dün Yahudi asıllı sanatçı Yasmin Levy ile müzik resitali sunan Tekbilek, Cihan Haber Ajansı'na konuştu. Tekbilek, müzik dünyasındaki başarısını, "ben değil hep biz" demesine, ekip çalışmasına önem vermesine bağladı. Tekbilek, “Sahneye çıkmadan önce ekibimizle birbirimize sarılır, dua ederiz. Aslında ortaya konan müzik, ekibin bu ihlaslı samimiyetinin başarısıdır, benim değil. Sivrilen biri ön plana çıkmak zorunda olduğu için önde gözüküyorum.” dedi.

"GERÇEK SANATÇI DURUŞUNU GENCEBAY'DAN ÖĞRENDİM"
Egoizmin, bencilliğin, kendini beğenmişliğin, "hep ben" demenin sanatı ve sanatçıyı öldürdüğüne değinen Tekbilek, gerçek sanatçı duruşunu Orhan Gencebay’ın yanında bağlama çalarken, ondan öğrendiğini kaydetti. Tekbilek, tüm insanlara karşı ayrım gözetmeksizin, merhametli, yardımsever, saygılı ve alçakgönüllü olan Gencebay’ı kendine model sanatçı olarak aldığını vurguladı.

Sanatçının kendini kaybederek samimi biçimde sanatını ifa ettiği zaman gerçek sanatçı olabildiğini dile getiren Tekbilek, “Bu aşamadan sonra artık söyleyen değil, söyleten ve söylenen vardır.” diye konuştu. Hit eseri sayılan “I Love You” nun bestesinin kendisine değil Hasan Işakkut’a ait olduğunu hatırlatan Tekbilek, “Bu besteyi seslendirirken Toronto’daki seyirciler coştu. Bu şarkıyı aslında benden önce Muazzez Ersoy da seslendirdi, ancak bu kadar tutmadı. Kalbimden koparak sevgi ile okuyorum ve bu müziği beni Allah’a ulaştıran samimi bir duam olarak kabul ediyorum. Üflediğim neyin büyüleyici sesi beni Allah’a ulaştırıyor.” dedi. Tekbilek, Toronto konserinde, kendi besteleri "Hasret”, “Mystical Garden”, “Al Fatiha”nın yanısıra, hit eser “I Love You”, “Last Moments of Love”, “Long Wait”, Brian Keane'in “Imaginary Traveller” ve anonim eserler “Şaşkın", “Hicaz raks” gibi beğenilen şarkılarını seslendirdi.

"BEST OF" ALBÜMÜ ÇIKIYOR
Öte yandan Faruk Tekbilek'in yıllardır özlemle beklenen “best of” albümü sonunda müzikseverlerle buluşuyor. Sanatçının, Amerika’nın en büyük müzik plak şirketlerinden “Celestial Harmonies” tarafından yayımlanan ilk 7 albümünün, Türkiye’de en sevilen ve aranan eserlerinden derlenen "Best of Omar Faruk Tekbilek – Longing” albümü uzun süren bir çabanın ardından hazır hale getirildi. Albümde enstrümanları çalan müzisyenler, sanatçının ilk ve efsane ekibi; Brian Keane, Hasan Işakkut, Arto Tunçboyaciyan, Ara Dinkjian, Dinçer Dalkılıç ve Emin Gündüz’den oluşuyor. Albüm parçalarında sanatçının tüm albümlerinde bulunmasına önem verdiği dört unsur da yer aldı. Sufi köşesi, Romantik köşe, Folklor ve Arayış köşeleri, Tekbilek’in Sufi anlayış ve müzikle uyumlu dervişvari yaşam felsefesini yansıtıyor.