Rusya'nın tarihi Suzdal kentinde Uluslarası Salatalık Festivali yapılıyor. Bu yıl 11’incisi düzenlenen şenliğe Finlandiya, İsveç, Danimarka, Japonya, Meksika, Polonya ve eski SSCB ülkelerinden konuklar katılıyor.

Binlerce kişinin ilgi gösterdiği şenliklerde, çeşit çeşit salatalıkların yanı sıra, salatalık turşuları, tatlıları ve kızartmaları da büyük ilgi görüyor. Etkinlikler kapsamında sahneye çıkan "salatalık uzmanları" üründen hangi yiyeceklerin hazırlanabileceği ile ilgili sırlarını paylaştı.

En uzun salatalık üretim yarışması, boyamalar, balon uçurtma etkinlikleri, konserler ve halk dansları ile tam bir şenliğe dönüşen festivalde salatalık kostümleri de hayli ilgi gördü. Festival katılımcılarına hediye olarak salatalıktan yapılmış çeşitli yiyecekler armağan edildi.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen salatalık festivalinin Suzdal kentinde yapılmasının ilginç bir öyküsü var. Tarihi rivayetlere göre, 13. yüzyılda Hindistan'dan ilk kez getirilen salatalık Suzdal topraklarına bereket getirdi. O dönemler Suzdal prensliği "Salatalık Prensliği" olarak da ön yaptı.