BDP ve DTK'nın hükümetten 4 temel taleple başlattığı sivil itaatsizlik eylemleri Avrupa'ya uzandı. "Kürdistan Barış Girişimi" isimli grup, Fransa'nın başkenti Paris'te Eyfel Kulesi'nin ayaklarından başlayan Champ de Mars Meydanı'na çadır kurarak, üzerinde terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın resminin yer aldığı bayrak astı.

Çadırlarının üzerinde "Kürtlerin politik statü talebi" yazan grup, BDP'nin, ana dilde eğitim, siyasi tutukluların serbest bırakılması, operasyonların durması ve seçim barajının kalkması için başlattığı "sivil itaatsizlik" hareketine destek vermek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söylediler.

Grubun dağıttığı bildirilerde, Türk hükümetinin açılım politikasının ardından Kürtler üzerindeki baskıların arttığını, 200 gazetecinin yanı sıra aralarında politikacılar, belediye başkanları, çevreciler ve öğrencilerinde yer aldığı 2500 Kürt temsilcisinin tutuklandığı, iki Kürt partisi ve 200 Kürt örgütünün yasaklandığı belirtilirken, Kürt sorununa siyasi bir çözüm bulmak için barış çadırı kurduklarını kaydettiler.

Çadırın önüne kurulan masada yer alan pankartlarda ise Kürtlere anadilde eğitim, siyasi tutukluların serbest bırakılması, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması, Kürt politikasının tanınması talepleri yer alıyor.