Yurt dışındaki tedavisinden sonra Suudi Arabistan'a dönen Abdulah Bin Abdülaziz ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik 35 milyar dolarlık yardım yapılması talimatı verdi.
Üç aydır ülkesi dışında tedavi ve iyileşme süreci geçiren Suudi Arabistan kralı Abdulah Bin Abdülaziz'in ülkesine dönüşünün ardından özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik konut, sosyal güvenlik ve eğitim hizmetlerinin iyileştirilmesi için 35 milyar dolarlık harcama emri verdiği bildirildi.
Kralın emri doğrultusunda ilk olarak Emlak Geliştirme Fonu sermayesine 10,7 milyar dolarlık destek verilecek. Bu destek ile bekleyen kredi başvuruları neticelendirilecek ve yeni krediler hızlandırılacak. Ayrıca daha önceki geri ödenmemiş ev kredileri affedilecek.
Yaklaşık 267 milyon dolarlık fon ile sosyal güvenlik hizmetlerinden yararlanabilecek aile üyesi limiti 8'den 15'e çıkarılacak. Bunun yanı sıra 933 milyon dolarlık ek yardım, sosyal güvenlik programlarının desteklenmesi için kullanılacak. Fon ile özürlü vatandaşlara yardım yapılacak, rehabilitasyon merkezlerinin kapasitesi ve sunulan hizmetler artırılacak.
Çarşamba günü Suudi TV'de yayınlanan Kraliyet Emirleri'ne göre sosyal kalkınma fonundan faydalanan kişi sayısının artırılması ve kadınlar için mesleki eğitim veren programların çoğaltılması için de 320 milyon dolar harcanacak. Suudi Konut Komisyonu'na 4 milyar dolarlık destek verilecek ve devlet memurları pahalı hayat şartları nedeniyle yüzde 15 ek harçlık almaya devam edecek.
Kral Abdullah ayrıca yardımlaşma derneklerine 26,6 milyon dolarlık destek emri verirken hayır vakıflarına yapılan yardımların yüzde 50 artırılmasını istedi. İhtiyaç sahibi öğrencilerin desteklenmesi amacıyla da Eğitim Bakanlığı'na 127 milyon dolarlık ödenek ayrıldı.
Suudi Arabistanlı diplomatlar, Kral'ın ilan ettiği vatandaşlara yardım paketinin ülkenin modern tarihinde kaydedilen en büyük yardım olduğunu kaydetti.