İlk belirlemelere göre, saldırılarda en az 80 kişi öldü, 140 kişi yaralandı. Taliban, intikam saldırılarının devam edeceği uyarısında bulundu.

El Kaide'nin müttefiği Pakistan Taliban Hareketi'nin (PTH) sözcüsü İhsanullah İhsan, AFP'ye telefonla yaptığı açıklamada, Pakistan'ın kuzeybatısındaki polis eğitim merkezini hedefleyen çifte saldırının "şehit Usame bin Ladin'in intikamının alınması için ilk eylem" olduğunu söyledi.

Hayber Paşktunkva eyaletinin Çarşadda kentini savaş alanına çeviren saldırıların ardından İhsan, "Pakistan ve Afganistan'da daha büyük saldırılar bekleyin" tehdidinde bulundu.

Yetkililer, motosikletli intihar komandolarınca gerçekleştirilen saldırılarda 10 kilogram patlayıcı madde kullanıldığını belirtti.



Bin Ladin'in Pakistan'ın Abbottabad kentinde Amerikan komandoları tarafından öldürülmesinden 11 gün sonra Taliban'ın etkin olduğu aşiretler bölgesinin yakınındaki bu büyük saldırıda ilk bombanın intihar saldırganı tarafından patlatıldığını ifade eden Pakistan makamları, saldırının sınırları koruyan korucu teşkilatı Frontier Constabulary'nin eğitim merkezinde eğitim alan genç emniyet mensuplarını hedeflediğini söyledi.

Patlamalar esnasında, akademide eğitim gören öğrenciler 10 günlük izinlerine ayrılmak için otobüslere biniyordu.

Pakistanlı yetkililer, saldırılarda en az 140 kişinin de yaralandığını ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtti.

ABD, İNSANSIZ UÇAKLA VURMAYA DEVAM EDİYOR

Şabkadar kentindeki saldırıyla aynı saatlerde, Pakistan'ın kuzeydoğusunda Amerikan insansız uçağıyla düzenlenen füze saldırısında 8 militanın öldüğü bildirildi.

Pakistanlı güvenlik yetkilileri, Kuzey Veziristan'ın Datta Hel bölgesinde seyir halindeki bir araca düzenlenen saldırıda ölenler arasında yabancı uyruklu militanların da bulunduğunu açıkladı.

Pakistan, bin Ladin'in öldürüldüğü ABD operasyonundan bu yana hiçbir ülkenin kendi topraklarında operasyon düzenlemesine izin vermeyeceğini bildirmişti. Ancak Bin Ladin'in ölümünün ardından ABD, Pakistan topraklarında insansız hava araçlarıyla üç kez füze saldırısı düzenledi.