Amerika'da yaşanan olayda, 25 yaşındaki Kyle Pearce, United Airlines havayollarının Washington'dan Denver'a giden uçağında mastürbasyon yaptığı için tutuklandı.

Uçak Denver'a iner inmez FBI ajanı Martin Daniel tarafından gözaltına alınıp, sorgulanan Pearce'in uçağındaki diğer yolcular da olayla ilgili ifade verdiler.

İsmi açıklanmayan 18 yaşındaki kadın yolcu, Pearce'in yanındaki koltukta oturduğunu ve adamın mastürbasyon yaptığını gördüğünü, ardından da Pearce'in tuvalete gidip, uzun süre geri dönmediğini anlattı.

Pearce'in arkasındaki koltukta oturduğunu söyleyen görgü tanığı Grayson Miller da, adamın ne yaptığını farkedince ona kitabıyla vurduğunu, bunun üzerine Pearce'in tuvalete gittiğini söyledi.
Mahkemeye çıkarılan Pearce'in suçlu bulunursa 90 güne kadar hapis ve 5 bin dolara kadar para cezası alabileceği öğrenildi.

19 Mayıs'ta yaşanan olayın ardından 12 farklı uçuşta daha kullanılan uçağın Pearce'in oturduğu 18D numaralı koltuğundaki "suç delillerinin" temizlik ekibi tarafından yok edildiği düşünülüyor.