Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk tam yüz nakli yapılan Uğur Acar’ın görüntülerinin yayınlanmasının ardından hastalar nakil için hastaneye akın etti. Naklin olduğu günden bu yana 25 kişi müracaatta bulundu.
Türkiye’nin adını dünyada duyuran ameliyatlar nakil bekleyen hastalara da umut oldu. Türkiye’nin ilk tam yüz nakli olan Uğur Acar’ın görüntülerinin televizyonlarda ve gazetelerde yayınlanmasının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gelen hastalar Prof. Dr. Ömer Özkan’la görüşmek için bekliyor. Ameliyatın gerçekleştiği günden bu yana 25 kişi yüz nakli için başvuruda bulundu. Son olarak Uğur Acar’ın yeni halinin medyada gösterilmesinin ardından umutları daha çok artan hastalar, müracaat etmek için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne koştu.
Nakil olmak için hastaneye gelenler arasında bulunan 17 yaşındaki Gülbahar Kemer, 3 günlükken sobadan gelen bir kıvılcım sonucu çıkan yangında yüzünün bir kısmını kaybetti. Elağzı'da oturan Gülbahar, ilk ameliyatı Almanya'da oldu. Buradaki ameliyatın ardından Gülbahar’a, Türkiye'de de birkaç kez operasyon yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Uğur Acar'a yapılan yüz naklinden sonra umutlanan Gülbahar, medyada çıkan haberleri takip ettikten sonra ailesinden ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’a götürmelerini istedi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne bu sabah anne ve babasıyla gelen Gülbahar Kemer, "Burnum da Uğur'un burnu gibiydi, ameliyat oldum. Ondan sonra ameliyatlarım yarım kaldı, birkaç sene daha geçti, Türkiye'de bu ameliyata ruhsat verildikten sonra yapmak kararı verdik. Sonra haberlerden izleyerek yüz nakli olmak istedim. Biz Uğur'un Ameliyatının sonuçlarını görmek için bu güne kadar bekledik. Bir verici bulunursa hemen ameliyat olmak istiyorum. Uğur'un yeni halini gördüm. Eskisinden çok çok iyi olmuştu. Beğendim açıkçası." dedi. Elazığ'da lise ikinci sınıf öğrencisi olan Gülbahar Kemer, arkadaşlarıyla ilişkisinin iyi olduğunu, bir sorun yaşamadığını ifade etti.
Gülbahar'ın babası 64 yaşındaki Celal Kemer de, medyada genelde nakil haberlerini takip ettiklerini söyledi. Kızının Türkiye’de birkaç ameliyat geçirdiğini, sonra tanıdıkları bir kişi aracılığıyla Almanya'ya gittiklerini anlatan Bana Kemer, burada bir süre tedavi gördüken sonra tekrar memleketlerine döndüklerini söyledi. Uğur Acar’a yapılan yüz naklinden sonra umutları arttığını belirten baba Kemer, “Kızımın da son dönemde Akdeniz Üniversitesindeki haberlere ilgi göstermesi bizi buraya getirmeye sevk etti.” dedi. Anne Mazlum Kemer, kızının bir an önce uygun verici ile normal görüntüsüne kavuşmasını beklediğini kaydetti.
Nakil için Bursa’dan Antalya’ya geldiğini söyleyen 28 yaşındaki Mustafa Balta da, 3 yaşında sobadan sıçrayan kıvılcım nedeniyle yüzünün yandığını söyledi. Uzun süredir nakil olmak istediğini belirten Balta, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Uğur Acar’a yapıla yüz naklinin ardından umudunun arttığını kaydetti.

19 MAYIS TÖRENLERİNDE YÜZÜ MEŞALEDEN YANDI
Bir başka yüz nakli bekleyen 19 yaşındaki Erkan Kucur’un hikayesi ise oldukça dramatik. Bu saba Malatya'dan Antalya'ya gelen Kucur, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin bahçesinde randevusunu bekleyemeye devam ediyor. Yüzünün yanma hikayesini anlatan Kucur, "19 mayıs kutlamalarında meşaleden yandım. Meşaleler yanarken benim elime vermemişlerdi. Yakından bakmaya karar verdim. Meşaleye çok tiner dökülmüş, Çakmak çakar çakmaz patladı. Zabıta panikle bana doğru fırlattı. Ben de kaçarken tiner bidonuna düştüm. O patlayınca da bu hale geldim. Uğur'un görüntülerini görünce bana da bir umut doğdu. Buraya onun için geldim. Daha önce böyle bir umudum yoktu. Türkiye'nin değişik yerlerine gittim. 6-7 ameliyat geçirdim. Malatya'da hastanede sana yapılacak bir şey yok dediler." şeklinde konuştu.