Karaciğer kanseriyle boğuşan 84 yaşındaki Gerald'ın ölüm anı BBC kanalından canlı yayınlandı. Amaç ise, ölüm anında insan vücudunun fonksiyonlarını yitirme evrelerini göstermekti. Ancak milyonlarca kişiden 'belgesel' olarak yayınlanan bu görüntüye tepki yağdı. Olaya tepki gösterenler, ünlü haber kanalının telefonlarını kilitledi.

BBC kanalında yayınlanan belgeselde karaciğer kanseriyle boğuşan 84 yaşındaki Gerald'ın son iki ayına yer verildi.

Yaşlı adamın saniye saniye ölümünün yayınlanmasının ardından, tepki gösteren binlerce kişi BBC kanalının telefonlarını kilitledi.


İŞTE O ANLAR



İngiliz BBC televizyonunun prime time kuşağındaki belgeselinde kanser hastası yaşlı bir adamın ölüm anını yayınlaması yeni bir tartışma başlattı.

BBC, belgeseli yayınlama nedenlerinin 'ölüm anında insan vücudunun fonksiyonlarını yitirme evrelerini göstermek' olarak belirtti. Ancak bu tür bir belgeselin yayınlanmasına karşı çıkanlar, BBC'nin reyting peşinde koştuğunu ve 'ölümün kişi ve ailesinin özeli olduğunu savundu.

SON İKİ AYINI KAYDETTİLER

Karaciğer kanserine yakalanan 84 yaşındaki Gerald adlı İngilizin ölüm döşeğindeki son iki ayı videoya çekildi. 1 Ocak'ta Gerald son nefesini verdiğinde de kameralar yayındaydı. Dün gece yayınlanan belgeselde, Gerald son nefesini vermeden önce 'Bir mucize olmadıkça ölümden kurtulamayacağım ama korkmuyorum. Yaşamın bir film karesi gibi kesileceğine de inanmıyorum, ben bir şekilde yine var olacağım' dedi ve öldü.

84 yaşındaki Gerald'ın son iki ayı dakika dakika kameraya çekildi. Belgeselin yayınlanmasına karşı çıkanlar, BBC'nin telefonlarını kilitledi.