Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - TAYVAN'ın Ankara Büyükelçisi Yaser Tai-Hsiang Cheng, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, kendi ülkeleri tarafından Suriyeliler için yaptırılan geçici eğitim merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.
Eşi Nadya May ve sekreteri Emel F.I.Chu ile birlikte Reyhanlı'ya gelen Büyükelçi Yaser Tai-Hsiang Cheng, ilk olarak Bahçelievler Mahallesi'nde Tayvan hükümeti tarafından Suriyeliler için yaptırılan 24 derslik geçici eğitim merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Şanverdi, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karasu'nun da eşlik ettiği Cheng, "Türkiye'deki Suriyeli misafirlerle ilgileniyoruz. Bu nedenle Reyhanlı'ya geldim. Çünkü Tayvan hükümetimiz olarak inanıyoruz ki çocukların geleceği için eğitim öğretim çok önemlidir. Biz Tayvan hükümeti olarak Suriye konusunda Türkiye ile beraber çalışacağız" diye konuştu.
Cheng daha sonra Al Salam Okulu'nu ziyaret etti. Burada Türkçe ve Arapça konuşan öğrencilerle sohbet eden Büyükelçi Yaser Tai-Hsiang Cheng, sınıflarda da inceleme yaptı.
Öte yandan 63 okulda 25 bin 400 Türk öğrencinin eğitim gördüğü Reyhanlı'da, geçici eğitim merkezi adıyla açılan 32 okulda öğrenim gören 13 bin öğrenci karne aldı.

FOTOĞRAFLI