İbrahim MAŞE/MERSİN, ()-MERSİN'de devlet ve organize sanayi bölgesi işbirliğiyle kurulan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine iş garantili eğitim veriyor.
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) 2011-2012 eğitim öğretim döneminde açılan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yüksek kapasitede üretim yapan fabrikalarda staj yapma imkanı buluyor. 4 yıllık eğitim yaşamları boyunca kişisel ve grup olarak proje üreten öğrenciler, bilim olimpiyatlarına katılarak becerilerini ortaya koyuyor. Elektrik, metal, makine ve mobilya alanında eğitim gören öğrenciler, uygulama sınıfında öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dökerken, gıda, kimya, fizik ve biyoloji branşında eğitim alan öğrenciler de laboratuvarlarda çalışma imkanı buluyor. Öğrencilere teorik ve pratik eğitim açısından sayısız imkan sunan okul, öğrencilerin yemek, ulaşım ve giyim masraflarını da karşılıyor.
ÜNİVERSİTELİ OLMA ORANI YÜZDE 85
MTOSB Başkanı Sabri Tekli, "Okulumuzda 475 öğrenciye eğitim veriliyor. 2 dönem mezun verdik. Hedefimiz bu yıl, bir yüksekokulu devletimizle birlikte programlayıp, çocuklarımızın eğitimlerinin bölge içerisinde devamını sağlamak. Bu proje şu an hazır. İlk mezunlarımızın yüzde 85'i, 2 yıllık ve 4 yıllık üniversitelere kaydoldu. Şu anda da organize sanayi bölgemiz içerisinde 15 çocuğumuz işe yerleştirildi" dedi.
UZMAN YETİŞTİRİLİYOR
Türkiye'deki 295 organize sanayi bölgesinin 21'inde meslek lisesi kurulduğunu kaydeden Tekli şunları söyledi:
"Özelde kalan 3 organize sanayi bölgesinden biriyiz. 9'uncu sınıftan başlayan çocuğumuz meslekleri tanıyor. Hangi mesleği seçeceğine 10'ncu sınıfta karar veriyor. 11 ve 12'nci sınıfta haftada 3 gün fabrika stajları yaparak meslek sahibi olacak konuma geliyorlar. Okulun en büyük avantajı, randevu ile girilebilen fabrikalara ve tesislere çocuklarımız rahatça girebiliyor. Biz hamal yetiştirmiyoruz. Operatör bilgisi olan, cihaz ve laboratuvar kullanan, mesleki anlamda usta ve geniş kapsamlı bir personel yetiştiriyoruz."

FOTOĞRAFLI