İstanbul, 12 Haziran () - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nce  (İTKİB) kurulan okullardan mezun olan yaklaşık 500 öğrenci, törenle diplomalarını aldı. İTKİB okullarından 25 yılda 33 bin kişi mezun oldu.

Yenibosna’daki Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen diploma törenine, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak ile yönetim kurulu üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, nitelikli işgücü için eğitimin önemini ilk kavrayan sektörlerden biri olduklarını söyledi. Mesleki eğitime 25 yıl önce yatırım yapmaya başladıklarını anlatan Tanrıverdi şöyle devam etti:
 
“Çeyrek asırlık bir zaman diliminde bugüne kadar 300’ü akademik düzeyde olmak üzere toplam 33 bine yakın gencimizi nitelikli işgücü ordumuza kattık. Mezunlarımız için sektörde iş olanakları hazırladık. Her yıl sektöre taze kan pompalıyoruz."

İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak da mesleki eğitimin Türkiye’nin gelişimi için önemine dikkat çekti ve "Meslek okulları sayesinde bizler yetişmiş işgücüne, çocuklarımız iyi birer mesleğe, sektörlerimiz kaliteli üretime ulaşıyor. Refah düzeyi yüksek Türkiye idealimizi nitelikli işgücünü ve üretimde kaliteyi arttırarak gerçekleştirebiliriz" dedi.

(Fotoğraflı)