Ali KADI/ NİĞDE,() - NİĞDE'de kas zayıflığı hastalığı nedeniyle evde eğitim gören ortaokul öğrencisi Eda Kahramaner'in karnesi ve teşekkür belgesini İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar verdi.
23 Nisan Ortaokulu'na kayıtlı olan Eda, hastalığı nedeniyle okuluna gidemediği için evine gelen 3 öğretmenden aldığı derslerle bu yıl okuldan mezun oldu. Eda, son karnesi ve teşekkür belgesini de Aşağı Kayabaşı Mahallesi'ndeki evinde Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yaşar'ın elinden aldı. Yaşar ayrıca Eda'ya başarısından dolayı da altın hediye etti.
3 öğretmenin 3 yıl boyunca Eda'ya evde eğitim verdiğini belirten Yaşar, "Bu öğrencimize her branştan öğretmenimiz gelip eğitimini evde verdi. Eda kızımız bu sene inşallah ortaokulu bitirecek önümüzdeki yıl liseye devam edecek. Ailesine özellikle teşekkür ediyorum. Çocuğumuzla ilgilenmiş bu hale getirmiş ve yetiştirmiş. Ben öğrencimize ders vermek için eve gelen öğretmenlerimize annesine, babasına ve diğer ablalarına ilgilendikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Tekerlekli sandalyesinde karnesini alan Eda Kahramaner ise evde eğitimin kendisi için çok faydalı olduğunu söyledi. TEOG sınavında da başarılı olan Eda, hayatta en önemli şeyin sağlık olduğunu söylerken gözyaşlarına boğuldu.
Anne Hanife Kahramaner de ise 3 çocuğundan en küçüğü olan Eda'ya evde verilen eğitimin çok faydalı olduğunu ve öğretmenlerin kızına verdiği eğitimden çok memnun olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI