İstanbul, 2 Mart () - Capital Dergisi’nin bağımsız araştırma şirketi GfK Türkiye ile birlikte hazırladığı geleneksel ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk Araştırması’nın sonucuna göre halk gözünde en başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projeleri arasında Baba Beni Okula Gönder yine birinci sırada yer aldı.

 

Doğan Grubu şirketlerinin öncülüğünde 2005 yılında hayata geçen, 10’uncu yılında Aydın Doğan Vakfı’nın çatısı altına giren ‘Baba Beni Okula Gönder’ seferberliği, Capital ile GfK Türkiye’nin iş birliğinde hazırlanan “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Araştırması”nda bu yıl da zirvedeki yerini korudu. 

 

33 kız öğrenci yurdu yaptırıldı, 10 binin üzerinde kız çocuğuna eğitim bursu verildi

 

Kız çocuklarına erkek çocuklarla eşit eğitim imkânları verilmesi hedefiyle 10 yıl önce başlatılan Baba Beni Okula Gönder seferberliği sayesinde, kız çocuklarının eğitimine destek olmak için ekonomik, sosyal ve kültürel engeller bertaraf edilerek bugüne kadar 33 kız öğrenci yurdu yaptırıldı, hiç okul olmayan 12 köye okul kazandırıldı. 10 binin üzerinde kız çocuğuna ise eğitimlerine devam ettikleri sürece eğitim bursu verildi. Aydın Doğan Vakfı bu seferberlik kapsamında 5 kız yurdunun yapımını üstlenmek ve burslar vermek yoluyla en büyük bağışçı oldu. Seferberliğin 10. yılında proje, 300 bini aşkın bireysel bağışçı ve 35 milyon TL’yi aşan bağış miktarına ulaştı.

 

BBOG öğrencilerinin sadece yüzde 5.5’i ev hanımı oluyor

 

BBOG seferberliğinin yarattığı sosyal etkiyi ölçmek için geçen yıl bir araştırma yaptıklarını belirten Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “BBOG yurtlarında kalan öğrencilerin eğitimlerine devam etme isteği yüzde 93 iken, aynı demografik özelliklere sahip yaşıtlarında eğitimlerine devam etme isteği oranı yüzde 81. Yine BBOG öğrencilerinin mezun olduktan sonra sadece yüzde 5.5’i ev hanımı oluyorken, akranlarında bu oran yüzde 38’e çıkıyor. Bu sonuçlar da doğru bir iş yaptığımızı destekliyor” diyerek doğru bir iş yapmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

 

Aydın Doğan Vakfı 20. yılında çalışmalarını geliştiriyor

 

Baba Beni Okula Gönder seferberliği, 2015 yılı itibarıyla Aydın Doğan Vakfı çatısı altında devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana toplumun eğitim ve kültür düzeyini iyileştirecek yatırımlara imza atan Aydın Doğan Vakfı, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum projelerinden “Baba Beni Okula Gönder” seferberliğini bünyesine katarak ve Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı gibi iz bırakan projeleri hayata geçirerek, toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmaya devam ediyor.

 

Aydın Doğan Vakfı, Birleşmiş Milletler, UNICEF, UNFPA ve UN Women işbirliğiyle gerçekleştirdiği Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı’nı, kuruluşunun 20. yılı sebebiyle bu sene uluslararası bir boyuta taşıyarak, konferansın odağını kapsamlı ve kaliteli eğitim yoluyla kız çocuklarının güçlenmesi konusuna vermeyi hedefliyor.

 

(Fotoğraflı)