EMİNE ERDOĞAN: OKUL SAYISI ARTTIĞINDA, HAPİSHANE SAYISI AZALIR
Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlar, Ayhan Şahenk Vakfı tarafından Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye İlçesi'ne yaptırılan Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı. Açılış öncesinde öğrenciler arasında çıkan tartışma, polisler tarafından büyümeden yatıştırıldı. Törende konuşan Emine Erdoğan, okul sayısının artması durumunda hapishanelerin azalacağını söyledi.
Ayhan Şahenk Vakfı tarafından merkez Eyyübiye İlçesi'ne 15 milyona yaptırılan 24 derslikli ve 200 yatak kapasiteli Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışı için tören düzenlendi. Açılış törenine, Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yanı sıra Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de katıldı. Açılış öncesinde öğrenciler arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Öğrenciler arasında yaşanan arbede, araya giren polisler tarafından büyümeden sonlandırıldı.
Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhuriyet tarihinde en fazla eğitime yatırımın kendi hükümetleri döneminde yapıldığını söyledi.
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunun aynı zamanda ülkenin en önemli stratejik gücünün oluşturduğunu ifade etti.
Emine Erdoğan da okul sayısının artması durumunda hapishane sayısının azalacağını savunarak şunları söyledi: "Bu güzel okulu bu şehre kazandıran Şahenk Vakfı'na teşekkür ediyorum. Bu vakıf ülkenin dört bir yanında hayırlara vesile olduğu için umarım bu örnek davranışları diğer işadamlarımıza da vesile olur. Vakıflarımız toplumun sorunlarına önemli katkılar sunuyor. Özellikle eğitime yeni vizyonlar katıyor. Osmanlı döneminde genellikle bu tür işler vakfılar aracılığıyla yürütülüyordu. Okul sayısı arttığında, hapishane sayısı azalır. Bizler ihtiyaç sahiplerine balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmeliyiz. Bu okulda birçok öğrencimiz ülkemize kalifiyeli eleman olarak hizmet verecektir. İnsana yapılan yatırımlar hiçbir zaman boşa gitmez."
Açılışın ardından emine Erdoğan ve beraberindekiler, sınıfları gezdi.

FOTOĞRAFLI