Mahir ALAN/ ADIYAMAN, () - ADIYAMAN'da 'İşitmesem de duyuyorum' projesi kapsamında 60 kamu personeline verilen işaret dili eğitimi sertifika töreniyle sona erdi. Kamu personellerinin 3 haftalık eğitimin sonunda düzenledikleri gösteri beğeni topladı.



Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Adıyaman Gönül Elçileri Derneği tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle düzenlenen 'İşitmesem de duyuyorum' projesi kapsamında kentte görev yapan kamu personeli 60 kişiye yönelik verilen 3 haftalık işaret dili eğitimi sona erdi. Kamu personelleri, aldıkları eğitimle Halk Eğitim Merkezi'nde gösteri düzenledi.

Programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Demirtaş'ın eşi ve Adıyaman Gönül Elçileri Derneği Başkanı Beyhan Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kamu personelleri, programın açılışında saygı duruşunda bulunduktan sonra işaret diliyle İstiklal Marşı'nı anlattı.

Gönül Elçileri Derneği Başkanı Beyhan Demirtaş, projenin kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Bu anlamlı proje işitme engelli kardeşlerimiz için büyük önem taşımaktadır. Onların herkes gibi tüm hayatları boyunca devletin ve sosyal hayatın tüm imkanlarından faydalanmak en doğal hakkı bütün kurumlara oralara gittiğinde bu kardeşlerimiz karşılarında muhatap olabileceği çalışanların bulunması iki tarafında işini kolaylaştıracak düşüncesindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerler, işaret diliyle çeşitli şarkıları ifade ederken, 'Babanın Sessiz Çığlığı' adlı tiyatro oyununu sahneledi. Kursiyerleri ilgiyle izleyen katılımcılar, işaret diliyle alkışladı. Gecenin sonunda kursiyer kamu personellerine sertifikaları verildi.