İstanbul, 4 Ağustos () - Anadolu Vakfı, ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs imkânı da sağlıyor. Öğrenciler yeni dönem burs başvurularını, 1 Eylül itibarıyla www.anadoluvakfi.org.tr adresi üzerinden yapabilecekler.

Anadolu Vakfı, eğitime sürdürülebilir katkı vizyonu ile yaptığı çalışmalar kapsamında gençlerin burs ihtiyaçlarını karşılıyor. Anadolu Vakfı, yeni eğitim ve öğretim yılında da ihtiyacı olan öğrencilere destek verecek.

Anadolu Vakfı, 2015 - 2016 Eğitim ve Öğretim Yılı burs başvurularını 1 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında, www.anadoluvakfi.org.tr internet adresinden, "Burs Başvuru Sistemi" ile online olarak alacak. Burstan yurt içindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı okuyan lisans öğrencileri faydalanabilecek.

Türkiye’nin her bölgesinden ve her şehrinden farklı fakültelerden öğrenciler, Anadolu Vakfı’na burs başvurusu yapabilecek. Fen fakültesinden edebiyat fakültesine, iletişim fakültesinden mühendisliğe, ilahiyat fakültesinden sanat fakültelerine, eğitim fakültesinden mimarlık ve hukuk fakültesine kadar çeşitli eğitim programlarına devam eden öğrenciler, Anadolu Vakfı’nın burs programına katılabilecek.

Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, 36 yıldır Türkiye’nin dört bir yanından 20 binden fazla öğrenciye burs sağladıklarını belirterek, "Anadolu Vakfı olarak, toplumun sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı, Anadolu’nun farklı bölgelerinde yaşamını sürdüren insanlarımıza destek olmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda eğitim alanı, odaklandığımız alanların başında geliyor. Birçok eğitim projesi gerçekleştirirken, ülkemizin geleceği olan gençlere burs desteği de veriyoruz" dedi.

(Fotoğraflı)