Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,( ) - TEKİRDAĞ'da  2019-2020 eğitim-öğretim yılında açılacak olan Bahçeşehir Koleji Tekirdağ Kampüsü'nün tanıtım toplantısı yapıldı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "Eğer biz bu çağda çocuklarımıza iyi eğitimi kazandıramazsak, biz o muasır medeniyet düzeyine gidemeyiz, gelişmiş ülkeler düzeyinde olamayız" dedi.

Tekirdağ'da açılacak Bahçeşehir Koleji Eğitim Kampüsü'nün tanıtımı bir otelde Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Tekirdağ Kampüsü kurucu temsilcisi Alpaslan Nalbant ve geniş davetli topluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

'TÜRKİYE'NİN HAK ETTİĞİ YERDE OLMASI İYİ EĞİTİME BAĞLI'

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Türkiye'nin sorunları aşması ve aynı zamanda da dünyada hak ettiği yerde olmasının yolunun bu çağda iyi eğitim olduğunu söyledi. Yücel,  "Eğer biz bu çağda çocuklarımıza iyi eğitimi kazandıramazsak, biz o muasır medeniyet düzeyine gidemeyiz, gelişmiş ülkeler düzeyinde olamayız. Bizim bugün 10 bin dolar civarında milli gelirimiz var. Şimdi bu sayıyı yükseltmemiz lazım. İnsanımızın barış içerisinde, huzur içinde, zenginlik içinde büyümesi lazım, yaşaması lazım. Bunun yolunu başka yerlerde aramak ahmaklık olur. Bunun yolu eğitimdir. Dünyanın ister en gelişmiş ülkesi olsun, isterse dünyanın geri kalmış bir ülkesi olsun. Şu anda bu yüzyılda bu yıllarda uğraşılan konu eğitim. Bugün dünyanın süper gücü denilen Amerika Birleşik Devletleri'nin birinci önceliği üzerinde durduğu konu eğitim. 'Nasıl bir eğitim yapacağız ve biz 21'inci yüzyıl becerilerini çocuklara nasıl vereceğiz' bununla uğraşıyoruz. diye konuştu.

"3 ODALI BİR DERSANEDE BU İŞE BAŞLADIM"

Hedeflerinin Türkiye'nin her noktasında olmak ve kaliteli eğitimi eşit götürmek olduğunu ifade eden Yücel, şunları söyledi:

"Tekirdağ'daki eğitim öğretim kalitesi ne ise Iğdır'da da o olacak, Muş'ta da olacak, İzmir'de de olacak, İstanbul'da da olacak. 50 yıllık tecrübemiz şunu göstermiştir ki biz bunu yaptık. Başardık ve bu eğitim kalitesini her yere rahatlıkla götürebiliyoruz. 12 bin öğretmenimizle biz bu hizmeti sürdürüyoruz. Bu sektöre lise son sınıftaki bir öğrenci olarak başladım, 3 odalı dershanede başladım. O gün bugün bu sektörde çalışıyorum. Hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. O da dünyanın en iyi okullarından birisi olmak. Türkiye'de bir dünya markası oluşturabilmek. Eğer biz Türkiye'de dünya markası bir eğitim kurumu çıkarabilirsek İşte o ülke bir yere gelmiş demektir."

HÜSEYİN YÜCEL: HEDEFİMİZ KALİTELİ EĞİTİMİ YURDUMUZUN DÖRT BİR TARAFINDA YAYMAK

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ise, "Bir iddiamız var. Bir hedefimiz var. Kaliteli eğitimi mümkün olduğunca çok, yurdumuzun dört bir tarafında yaymak. Sadece Tekirdağ'da değil, Muş'ta, Silopi'de, Diyarbakır'da, Niğde'de, Kayseri'de, Ağrı'da hemen hemen her yerde amacımız aynı hedefimiz tek. Bugün itibarı ile Bahçeşehir Kolejleri 59 ilde 130 kampüste önümüzde eğitim öğretim döneminde yaklaşık 130 bin öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verecek. Çorlu'da zaten okulumuz vardı şimdi Tekirdağ merkezde okulumuz açıyoruz" dedi.

ÖZLEM DAĞ: 21. YÜZYILIN İHTİYAÇ DUYDUĞU BECERİLERİ ÇOCUKLARIMIZA KAZANDIRMALIYIZ

Teknoloji ve bilimlerdeki değişimin dünyayı hiçbir zaman olmadığı kadar hızla değiştirdiğini dile getiren Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ da, şunları söyledi:

"Bu nedenle tüm ekonomik ilişkiler, toplumlar arası ilişkiler ve elbette bütün bu ilişkilerle ve bütün bu süreçlerle direk ilgisi olan eğitim paradigmaları çok değişiyor ve değişmeli. Bütün bu süreç eğitimin içeriğine kaliteli eğitime yatırım yapabilen bu anlamda mesleki donanımı ve kişisel donanımı olan öğretmenleri ile bu sürece dahil olabilen okullar ve ülkeler için fırsata dönüşüyor. Ancak bu sürece yetişemeyen, yakalayamayan ve hazır olmayan ülkeler için bu çok daha büyük problemlerinde olduğu ve olacağı anlamına da geliyor. 21. yüzyılın ihtiyaç duyduğu becerileri çocuklarımıza kazandırmamız gerekiyor. Biz Bahçeşehir Koleji olarak bıkmadan, usanmadan bunu anlatacağız. Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan Türkiye'nin her yerinde bunun için çalışıyoruz. Burada, Tekirdağ'da da bunun için çalışıyor olacağız. Her şeyden daha önemlisi bu yatırımın aslında temeli bu vizyonu buraya taşıyabilmek."

"İYİ ÖĞRETMENLERE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

Bahçeşehir Koleji Tekirdağ Kampüsü Kurucu Temsilcisi Alpaslan Nalbant ise, "Ülkemizin geleceğine yön verecek olan çocuklarımızın yetişmiş olduğu Bahçeşehir Koleji ailesine Tekirdağ kampüsü olarak katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitimin kalitesini içeriği belirler anlayışı ile Türkiye'de yenilikçi eğitimin öncülüğünü yapıyoruz. Geleceğin dünyasında söz sahibi bireyler yetiştirmek, geleceğin eğitimini bugünden belirliyoruz. Yenilikçi eğitim modellerini öğrencilerimizle buluşturuyor. Yabancı dil eğitimi, STEM Eğitimi, robotik ve kodlama eğitimi ile uyguladığımız modellerle, geleceğin eğitimini Türkiye'de bugünden uyguluyoruz. Bahçeşehir Koleji'nde kaliteli eğitim içeriğimizi tam donanımlı kampüslerimizle hayata geçiriyoruz. Tekirdağ kampüsü olarak dünyanın önde gelen okullarından biri olmayı amaçlıyoruz. Bunun içinde ülkemizin en iyi öğretmenlerine ulaşmayı hedefliyoruz. Burada pırıl pırıl gençler yetiştirmeyi istiyoruz. Tüm bunlar bizim için en önemli hedefler" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler, mini konser verip, halk oyunları gösterisi yaptı.

(FOTOĞRAF)