Bahçeşehir Üniversitesi Roma'da,Vatikan'a ait olan Brancaccio Sarayında bir iftar yemeği verdi.

Bu geçtiğimiz salı günü BAU tarafından verilen davete başta,Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy,KKTC Roma temsilcisi Növber Vechi Ferit,Papalık Dinlerarası Diyalog Konseyi İslam ile İlişkiler masası Avrupa ve Türkiye sorumlusu Peder Michael Weninger,Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel,BAU Rektörü Şenay Yalçın,MEDAM Direktörü Dr.Burhan Köroğlu ve çok sayıda davetli katıdı.

Klasik Türk Müziği sanatcısı Yaprak Sayar ile kanun sanatçısı Safinaz Rizeli gece boyunca Türk müziğinden örnekler icra ederken davetlilere,yaprak sarması,içli köfte,büryan kebabı vebaklava gibi lezzetler ikram edildi.

Büyükelçi Kenan Gürsoy konuklara hitaben yaptığı konuşmasında,Ramazan ayının önemine değinirken,dinlerarası diyalog ile farklı din ve kültürden olanlarla birlikte yaşama ve onlara saygı duyma konularına değindi.Bahçeşehir Üniversitesi'nin bu davetle,tüm bu unsurları hatırlatıp kültür köprüleri kurarak,bu dünyayı birleştirmeye çalıştığına işaret eden Gürsoy,bu başarılı girişimdenm dolayı üniversite yetkililerini kutladı.

Enver Yücel ise,medeniyetlerin birlikteliğine değindiği konuşmasında,şöyle dedi: ''Her zamankinden daha çok dünya olarak birlikte yaşamaya ihtiyacımız var.Medeniyetlerin kaynaşmasında,birlikterliğinde ve kardeşliğinde her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.İnsanların yaptıkları suçları,onların ait olduğu medeniyetlere yüklüyoruz.

Bunun çok büyük bir hata olduğunu bir kez de burada ifade etmek isterim.'' BAU'nun çok genç bir üniversite olduğunu hatırlatan Yücel,önemli misyonlarından bir tanesinin,kültürlerarası diyalogda önemli işler yapabilmek olduğunu belirtti.Yücel,''Bununla ilgili Medeniyet Araştırmaları Merkezi'ni kuran bir üniversiteyiz.

Daha fazla birlikte olmalı,değerlerimizi hep beraber yaşamalı,paylaşmalıyız''diyerek,iftara katılan konuklara teşekkür etti. Roma'ya yatırım yapmaya geldiklerini de anlatan Yücel,''Duyduk ki ekonomik kriz var,yatırım yapalım dedik.Burada bir 'Design studo'kurmak ve önümüzdeki yıllarda da bunu bir üniversiteye dönüştürmek istiyoruz.

Türkiye'de her yıl 78 ülkeden 2000'e yakın öğrenci alıyoruz.Roma'daki bu merkezimiz üniversiteye dönüştüğü zaman büyüyeceğine son derece inanıyorum''diye konuştu. İstanbul ile Roma'nın kardeş şehirler olduğunu dile getiren Yücel'in,Türkler'in İtalyanlar ile birbirlerine çok benzediklerini anlatırken,Ben Berlin'den geliyorum,orada bir üniversite kurduk,ama bir türlü güldüremiyoruz onları.

Bunun için sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum''sözleri ile konukları güldürdü. Rektör Prof.dr.Şenay Yıldız ise,BAU'nun artık Türkiye'de ve dünyada sözü edilen,gelişen ve serpilen bir üniversite olduğunun altını çizerek,şunları söyledi:''Dünyada şu an yaşanan gelişmeleri gördükçe,eğitim sahasında çok önemli işler yapmak gerekiyor.

Özellikle de içinde bulunduğumuz Ramazan ayında kardeşliklerin,dostlukların artması bizim için önemli.Bunun için BAU Medeniyet Araştırmaları Merkezi Ve avrasya Araştırmaları Merkezimiz birlikte bu yemeği organize ettiler.Barış,ancak eğitim yoluyla olur.Biz de bir eğitim kurumu olarak barış tohumları atmaya devam ediyoruz''diye konuştu.