Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - BÜLENT Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) özel yetenek sınavıyla alınacak 50 öğrenci için 2 bin 810 öğrenci başvuruda bulundu. 8 gün sürecek yetenek sınavı başladı.
Üniversiteye alınacak 50 öğrenciden 8'i milli sporcu kontenjanı olarak belirlendi. 110'u milli sporcu kontenjanı için olmak üzere başvuruda bulunan 550'si kız toplam 2 bin 810 öğrencinin ter dökeceği özel yetenek sınavı başladı. Üniversitenin spor salonunda yapılan ve 'Genel beceri, koordinasyon testi' nden oluşan sınavın ilk gününde kız öğrenciler ter döktü. Öğrenciler, engel geçme, denge aleti, takla, paralelden geçiş, labirent koşusu, futbol topu ile slalom, basketbol topunu çemberden geçirme, sağlık topu taşıma istasyonlarını en kısa sürede tamamlamaya çalıştı. Bazı öğrencilerin parkurda zorlandığı görüldü. Salona alınmayan veliler, içeriye kurulan kameralar ile sınavı konferans salonundan takip etti.
BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gümüş, geçen yıl bin 100 kişinin başvurduğu sınava bu yıl rekor seviyede katılım olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Gümüş, şöyle konuştu:
"2011'de 400 başvuruyla başladık. Sonraki yıllarda bu sayı 600, 800 ve bu yılda inanılmaz bir sayıya ulaştık. 81 vilayetten sporcular ve adaylar geldi. Öğrencilerin bizi talep etmesinden dolayı mutluyuz. YÖK'ün sınavlardan alınan ücreti kaldırmasıyla aslında tüm üniversitelerde başvurular arttı. Birçok okul bu parayı başka şekillerle aldı ama biz almadık. Öğrencilere birçok kolaylıklar sağladık. Üniversitenin imkanları ve verilen eğitim de bu artışta rol oynadı."

FOTOĞRAFLI