ZONGULDAK’ta Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ), bu yılki 1286 yabancı öğrenci kontenjanına 11 bin 27 öğrenci internet üzerinden başvuruda bulundu.
BEÜ'de yabancı öğrenciler için 19 Haziran'da başlayan başvurular 23 Temmuz’da sona erdi. Dünyanın birçok ülkesinden 11 bin 27 yabancı uyruklu öğrenci, BEÜ’de eğitim görmek için internet üzerinden başvuruda bulundu. BEÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Murat İnce, yabancı öğrencilerin üniversitelerine yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Bu yıl yabancı öğrenci kontenjanının bin 286 olarak belirlendiğini ifade eden Yrd.Doç.Dr. İnce, şöyle dedi:
"11 bin 27 başvuru dünyanın dört bir yanından yabancı uyruklu öğrencinin üniversitemize olan yoğun ilgisinin bir neticesi. Bu rekor başvuru, üniversitemizin uluslararasılaşması için yapılan çalışmaların olumlu ve önemli bir göstergesi. 25 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasındaki titiz bir değerlendirme sürecinin ardından 701 lisans, 585 önlisans öğrencisi olmak üzere toplam bin 286 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde eğitim almaya hak kazanacaktır. Eylül ayı itibariyle, yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerle birlikte, üniversitemizde 2 bin dolaylarında yabancı uyruklu öğrencinin eğitim alacağını öngörmekteyiz."

FOTOĞRAFLI