BOLU Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Balıkesir Milli Eğitim İmamı' olduğu iddiasıyla tutuklanan Ahmet Doğan ile yan yana çekilen fotoğrafının gündeme getirilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı, "FETÖ/PDY ile hiçbir bağım olmamıştır" dedi.
10'uncu Yıl Marşı'nın okullarda çalınmasını yasaklamasıyla gündeme gelen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, FETÖ'nün yurt dışı okulları ziyaretinde çekildiği iddia edilen fotoğrafın, 5-6 Mayıs 2012 tarihlerinde Sofya ve Bükreş'i kapsayan gezi sırasında, Sofya'daki bir opera binası önünde çekildiğini söyledi. Cengiz, açıklamasında şöyle dedi:
"Fotoğrafta yer alanlar Balıkesir esnaf ve milletvekili heyeti değil, dönemin resmi okullarında görev yapan öğretmenlerdir. Fotoğrafta özellikle işaretlenerek gösterilen Ahmet Doğan ise, o tarihlerde bir okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan bir öğretmendir. 2014 yılında benim Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığı sürede, Ahmet Doğan'ın müdür yardımcılığı süresi uzatılmayarak görevi sonlandırılmıştır. Bugüne kadar FETÖ/PDY ile hiçbir bağım olmamıştır. Görev yaptığım süre içinde de bu yapılanmaya karşı verdiğim mücadele herkes tarafından bilinmektedir" dedi.
Söz konusu fotoğraf, CHP tarafından gündeme getirilmiş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, basın toplantısı düzenleyerek, "FETÖ'cü olduğu iddia edilen müdür Bolu'da görev yapıyor" demişti.

FOTOĞRAFLI