Yusuf  ÇINAR/ÇORUM, ()- ÇORUM'da okullarda kayıt için velilerden para toplandığı iddiaları üzerine açıklama yapan Vali Ahmet Kara, "Eğitimde her ne ad altında olursa velilerimizden ve öğrencilerimizden para talep edilmesi söz konusu olamaz. Buna rağmen para talep edenler hakkında gereğini yapar, canını yakarız" dedi.
Okul kayıtlarının sürdüğü Çorum'da velilerden 'yardım' adı altında para alınmasıyla ilgili  açıklama yaptı. Okullara kayıt döneminde her ne sebeple olursa olsun idarecilerin ve öğretmenlerin para talep etmesine izin verilmeyeceğini söyleyen Vali Kara, eğitimin ücretsiz olduğunu ve maddi durumu iyi olmayanlara da şartlı nakit yardımı yapıldığını ifade ederek, "Eğitimde her ne ad altında olursa velilerimizden ve öğrencilerimizden para talep edilmesi söz konusu olamaz. Buna rağmen para talep edenler hakkında gereğini yapar, canını yakarız" dedi.
Para talep edilmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Vali Kara, bu durumun tespit edildiği takdirde de ilgili kişiler hakkında gereğinin yapılacağını belirterek veli ve öğrencileri para vermemeleri konusunda uyardı.

FOTOĞRAFLI