KAYSERİ'de özel bir kolej tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet'in kuruluşun 93'üncü yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kayseri'den yola çıkan Cumhuriyet Eğitim Treni Sivas'a geldi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kayseri'den yola çıkan ve içerisinde 264 öğrencinin bulunduğu Cumhuriyet Eğitim Treni Sivas'a geldi. 9'uncusu düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Eğitim Treni'ni kardeş okul olarak seçilen Mevlana Ortaokulu karşıladı. Karşılamanın ardından öğrenciler Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesine gelerek burada program düzenledi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Mevlana Ortaokulu Müdürü Nadi Aksoy, özel kolej müdürü Göksel Orhan, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda öğrenciler cumhuriyeti anlatan şiirler okudu. Programda ayrıca öğrenciler Sivas Kongresi'ni temsili olarak canlandırdı.
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "İki okulumuzun beraber gerçekleştirmiş oldukları bu etkinlikten dolayı her iki okulumuzu da kutluyorum. Cumhuriyetin kurulduğu sultan şehrimiz Sivas'ta bir farkındalık oluşturmak, değerler eğitimi yaratmak için geliyorlar. Burada tekrar o günleri yaşıyorlar. Öğretmenlerimizde öğrencilerimize cumhuriyetle ilgili ve cumhuriyetimizin değerleriyle ilgili konuları anlatıyorlar. Buradan diğer okullarımıza da sesleniyorum. Bütün okullarımız diğer şehirlerde birer tane kardeş şehir bulsunlar. Karşılıklı kültür alışverişi geziler yaparak böyle etkinlikler gerçekleştirmelerini diğer okullarımıza da tavisye ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi önünde fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI