EĞİTİM-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Yüksel Şahin, öğretmenlerin isteği dışında rotasyona tabi tutulmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.
Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eğitimcilerin katılımı sonucu geniş güvenlik tedbirlerinin altında basın açıklamasında bulunan Yüksel Şahin, eğitim sisteminde bugüne kadar sorunları çözmek iddiası ile çok sayıda düzenleme yapıldığını, ancak mevcut sorunlara yenilerinin eklendiğini öne sürdü. Milli EğitimBakanlığı'nın eğitime yönelik politika ve uygulamalardaki başarısızlığını sorgulamak yerine, rotasyon girişimleri ile öğretmenleri hedef aldığını öne süren Şahin, "MEB'de şube müdürlüklerinden başlayarak okul müdürleri ve müdür yardımcılarına kadar bütün eğitim yöneticilerine performansa dayalı çalışmaya bağlı rotasyon uygulaması başlamıştır" dedi.
Bakanlığın zorlaması ile onbinlerce eğitim emekçisinin rotasyona tabi tutulmak istendiğini belirten Yüksel Şahin, açıklamasının devamında, "Eğitimde hiçbir gerekçe, eğitim emekçilerini okuttuğu öğrencisinden, oturduğu mahallesinden kopararak, zorla başka bir işyerine göndermesini haklı çıkaramaz. Böylesi bir uygulama, özellikle büyükşehirlerin sınırlarının son derece genişlediği bir dönemde açıkça 'il içi sürgün' anlamına gelecek, öğretmenlerin il dışına zorla gönderilmesi durumunda ise daha büyük mağduriyetler yaşanacaktır. Böylesi bir dayatmanın adı dünyanın her yerinde sürgündür ve kabul edilmesi mümkün değildir" dedi.

FOTOĞRAFLI