Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde, 'Eğitim İçin Engelim Yok, Okul Evimde Projesi' ile engelli öğrencilere evde sınıf havasında eğitim verilirken, kayıtlı oldukları okullarda sınıflarına da internet üzerinden erişim sağlanıyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce geliştirilen projenin tanıtımı Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nda yapıldı. Projenin mimarı eski Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Atmaca, ilçede evde eğitim gören 10 öğrencinin projeden faydalanacağını söyledi. Atmaca, öğrencilerin evlerinde bir odanın bilgisayar, televizyon, çalışma masası gibi eğitim metaryelleriyle sınıfa dönüştürüldüğünü, okula gidemedikleri günler sınıflarına internet üzerinden erişim sağlandığını söyledi. Atmaca, şöyle dedi:
"Öğrencinin bulunduğu yerden kayıtlı olduğu sınıf ortamına erişimini sağlıyoruz. Böylece proje sayesinde akranları olan ve okul ortamında eğitimine devam eden öğrencilerle etkileşimleri sağlanacak. Öğrencilerin birbirleriyle paylaşımı, kişisel, sosyal, kültürel gelişimleri artacak. Öğrencilerin sınıfla, okulla, çevreyle olan etkileşimi aynı şekilde artacak."
Kaymakamı Ahmet Karakaya ise bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin engelli insanlara vermiş olduğu kıymetle ölçüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Bunu Avrupa ülkelerinde rahatlıkla ölçme imkanı bulabiliriz. Eğer engellilerimiz sokağa çıkabiliyorsa, sokağa çıktıklarında rahatsızlık verilmeden, fiziki mekan olarak engelli bireylerimiz hayatlarını idame ettirebiliyorlarsa, eğitim imkanları sağlanmışsa o zaman gelişmiş ülke oluyorsunuz. Bu proje bu açıdan çok önemli. Küçük bir adım olacaktır ama ben önemli olduğunu düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI