GAZİANTEP'te, Erdemoğlu Holding tarafından 5 milyon liraya yaptırılan Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, düzenlenen törenle açıldı.

Kentin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Erdemoğlu Holding tarafından merkez Şehitkamil İlçesi'nin Güvenevler Mahallesi'nde, 5 milyon lira harcanarak yaptırılan Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışı için tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahlut Demirtaş, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ile Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Erdal Ata, kentteki derslik sayısının azlığına dikkat çekerek hayırseverlerin eğitime yaptığı katkıların çok büyük olduğunu söyledi. Gaziantep'in sanayi ve ticaret alanında çok iyi durumda olduğunu, fakat eğitimde geri kalındığını belirten Vali Ata, şöyle dedi:
"Gönül arzu ediyor ki eğitimde de 6'ncı sırayı yakalayabilelim. Bizim hedefimiz bu, ama takdir edersiniz ki bir Çin atasözü var; '1 yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, 10 yıl sonrasın düşünüyorsan fidan dik, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan ya insan yetiştir yada eğitime yatırım yap.'

Gaziantep'teki olumsuz tablo kısa bir sürede oluşan bir tablo değil. Geçmiş yılların faturasın bugün ödüyoruz. Biz bu dönemde yaptığımız çalışmalarla, yatırımlarla inşallah gelecekte bunun meyvesini toplayacağız. Bu vesileyle okulu yaptıran Erdemoğlu ailesine çok teşekkür ediyorum."

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ise Gaziantep ve çevre illerde eğitime yaklaşık 50 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade ederek, "Yaptırdığımız bu yeni okulu, gençlerimizin kaliteli bir eğitim ortamından ve olanaklarından en iyi şekilde yararlanması için hizmete sunduk. Türkiye'den kazandığımızı, Türkiye'nin geleceğine kazandırmaya ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz. Babamız Rahmetli Mehmet Erdemoğlu'nun bize aşıladığı en temel ilke eğitimdi. Biz de bu ilke doğrultusunda Türkiye'nin değişik yerlerinde eğitim yatırımları yaptık.

Bugüne kadar 7 okul ve birçok öğrenci yurdu yaptırarak toplumumuzun hizmetine sunduk. Ayrıca her yıl yaklaşık 400 öğrenciye burs vererek eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Eğitime yaptığımız yatırımlar, 50 milyon lirayı buldu. Son olarak geçtiğimiz aylarda Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin temelini attık. Bu eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu bölgeye armağanımızdır."

Konuşmaların ardından okulun açılışını yapan protokol üyeleri, sınıfları gezdi.

FOTOĞRAFLI