KAYSERİ, () - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi'nde mezuniyet töreniyle ilgili üniversite yönetiminin basın kuruluşlarına geçtiği açıklamaya dayanılarak yayınlanan haberlere öğrenciler tepki gösterdi. Fakültede bir öğretim üyesinin kendilerini tek dersten bıraktığını ileri süren öğrenciler, "70 öğrencinin mezun olduğu söyleniyor. Bu gerçek değil. Sadece 8 öğrenci mezun oldu" diye konuştu.
Veteriner Fakültesi'nin 2015-2016 öğretim yılı sonunda 17'nci mezuniyet töreni, Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlendi. Törenle ilgili Erciyes Üniversitesi yönetimi 70 öğrenci için yapılan mezuniyet töreniyle ilgili basına açıklama ve fotoğraflar gönderdi.
Haberin basında yer alması üzerine, bir öğretim üyesinin kendilerini tek dersten bıraktığı için mezun olamayan öğrenciler üniversitenin bu açıklamasına tepki gösterdi. Törende de kendilerinin ve ailelerinin bu öğretim üyesini protesto ettiğini, ancak haberlerde bunun yer almadığı gibi 70 öğrencinin mezun olduğunun yer aldığını söyleyen öğrenciler, " Mezun olanların sayısı sadece 8'dir. Bir öğretim üyesi bizi tek dersten geçirmediği için mezun olamadık. Erciyes Üniversitesi'nin yaptığı yazılı açıklamada 70 öğrencinin mezun olduğu doğru değildir. İlgili öğretim üyesiyle ilgili şikayetimizi de rektörlüğü ilettik" dedi.
Üniversite yöneticileri ise mezuniyet törenlerinde mezun olamayan öğrencilere de temsil diploma benzeri kurdeleli kağıt verildiğini söyledi. Mezun olamayan öğrencilerin ilgili dersten geçemedikleri için kendilerine başvurduğunu da belirten yetkililer, "Tüm üniversitelerde mezuniyet törenlerin de aynı uygulama yapılır. Öğrenciler arasında ilk üçe girenler kütüğe plaket çakar. Diğerleri mezun olsa da olmasa da cüppe ve kep giyip törene katılır. Zira, kendileri bir daha bölümündeki arkadaşlarıyla böyle bir tören yaşayamaz. Öğretim üyesinin az not verdiği konusunda şikayetler tören sırasında da birkaç veli tarafından dile getirildi. Konuyu değerlendireceğiz" dedi.

FOTOTOĞRAFLI