FEYZİYE Mektepleri Vakfı tarafından 2006 yılında kurulan Işık Üniversitesi, 18'inci dönem mezunlarını 8 ve 9 Temmuz günlerinde gerçekleşen mezuniyet törenleriyle uğurladı. 

Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçeklesen törene, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A. Akın Suel, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yeminli Mali Muşavir Av. Hüsnü Güreli ve Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ferman basta olmak üzere seçkin bir yönetici topluluğu da katıldı. Yöneticiler yaptıkları konuşmalarda vakfın geçmişine, eğitim felsefesi ve üniversite vizyonuna dikkat çektiler.

Ön lisans programlarından 395, lisans programlarından 963 olmak üzere toplam bin 358 mezun veren üniversitenin bu yılki mezuniyet törenine katılım 9 bini davetliyi aştı. Üniversite tarafından bölüm birincilerine ödüllerin verildiği törende, gençler mutluluk ve hüznü bir arada yaşadı. Yeni bir hayata adım atacak olan gençler bir yandan heyecanlı diğer yandan ise arkadaşlarından ayrılmanın olmanın hüznü içindeydi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün‘ışık’ adını verdiği üniversitede mezunlar mesleklerini uluslararası ortamlarda icra edecek biçimde mesleki İngilizce bilgisi ile hayata başlıyor. Öğrenim dönemi boyunca birçok öğrenci, yurtdışında aldığı ek ve tamamlayıcı eğitim ve stajlarla dünya vatandaşı olma, dünyanın her yerinde işlerini yetkinlik ile yapabilme becerisini kazanıyor.

(FOTOĞRAF)