Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de Eğitim- İş Şube Başkanı Kadem Özbay, eğitim yılının daha önceki yıllarda olduğu gibi karmaşa ve kaos içinde açıldığını öne sürerek, "Öğretmenlerimiz eksik olan ders kitaplarını beklerken, Bakanlık'tan kitap yerine yazı geldi. Okullara gelen yazıya göre eksik kitaplar, internet ortamında PDF olarak yayınlanacak" dedi.
Eğitim İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, eğitim öğretim yılının kagaşa ve kaos içinde başladığını, okullarının bir hafta önce açılmasına rağmen öğretmen kadrolarının netleşmediğini öne sürdü. Özbay, "Halen norm fazlası öğretmenlerin yerleştirilmesi devam ediyor, görevlendirmelerle ve hatta ücretli öğretmenlerle okulların öğretmen ihtiyaçları geçici olarak çözümlenmeye çalışılıyor. Bütün bunlar, sürekli değişen ders programlarıyla birlikte öğrencilerin okula uyum sürecine ciddi anlamda zarar veriyor" dedi.
Okullarda ders kitaplarının dağıtımının tamamlanamadığını, bazı derslerin kitaplarının dağıtılamadığını belirten Özbay, "Toplatılan ve Bakanlık tarafından henüz gönderilememiş ders kitapları da, eğitim öğretim devamlılığına zarar veriyor. Geçen yıl yaklaşık 236 milyon ders kitabına 394 milyon liradan fazla ücret ödeyen Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca lira ödediği o kitapları belirleyen komisyon üyesi öğretmenleri, FETÖ soruşturması kapsamında ihraç ederek, aslında çocuklarımızın yani Türkiye'nin geleceğini hangi ellere emanet ettiğini de göstermiş oluyor. Öğretmenlerimiz eksik olan ders kitaplarını beklerken, Bakanlık'tan kitap yerine yazı geldi. Okullara gelen yazıya göre eksik kitaplar, internet ortamında PDF olarak yayınlanacak. 'Biz PDF gönderiyoruz, siz artık hangi yöntemle bunu öğrencilerinize ulaştırırsınız, bilemeyiz' mantığıyla sorunu çözmek yerine öğretmenlerin omzuna yük haline getiren Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu uygulaması da ne yazık ki bu eğitim öğretim yılının çok zor geçeceğinin göstergesi" diye konuştu.
Bakanlığın okulların açılacağı tarihi kendisinin belirlemesine rağmen gereken hazırlık çalışmalarını yetiştiremeyerek öğrenci ve öğretmenleri kendi kaderine terk ettiğini ileri süren Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, "24 Kasım'da ilki yapılacak TEOG ve çocuklarımızın geleceğine yön veren YGS için önlerine koyacakları bir kitap yoktur. Bakanlık arapsaçına döndürdüğü kitap basma ve dağıtım işini becerememiş ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine açıkça 'ne yaparsanız yapın' demiştir. Bakanlığa diyoruz ki; çocuklarımız zaten adaletsiz bir sınav sistemi dengesiz bir sosyal adaletle karşı karşıya. Bari sırasına koyabileceği kitabını eğer yapabiliyorsan zamanında teslim etmeyi gerçekleştir" diyerek Milli Eğitim Bakanlığı'nı eleştirdi.

FOTOĞRAFLI