BAHÇELİEVLER’DE bulunan Kadir Has Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Cibali Kampüsü'ne taşınıyor. Temel atma töreni bugün gerçekleşen yeni bina, 2018 itibariyle eğitim vermeye başlayacak. 


 

Binanın temel atma töreni Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ile akademik ve idari kadronun katılımıyla gerçekleştirildi.


 

BİN ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK


 

Bahçelievler’deki Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Cibali Kampüsü’ne taşınmasının uzun zamandır planlandığını ifade eden Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, "Yeni oluşturacağımız bu alanla hem üniversitemizin kampüslerini bir araya getirme imkanı bulacağız hem de son sistemlerle donatılmış güzel bir binada öğrencilerimiz eğitimlerini almaya devam edecek. Üniversitenin en önemli konusu elbette akademik gelişmeler, bu konuya çok önem veriyoruz. Fakat fiziki alandaki yeterlilikler olmadan bir üniversitenin tam olması mümkün değil. Bu nedenle akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin en iyi koşullarda eğitim görmeleri ve çalışmalarını yapmaları bizim için çok önemli" diye konuştu.


 

 4 bin metrekare alana sahip yeni binada yaklaşık bin öğrencinin eğitim göreceğini dile getiren Has, binanın maliyetini ise 'yaklaşık 45 milyonluk bir yatırım' olarak ifade etti. Kadir Has Vakfı'nın tüm imkanlarını üniversiteye kanalize etmeye çalışmanın kendileri için oldukça önemli olduğunu söyleyen Has, bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi.


 

"ÖĞRENCİLER BİRBİRLERİYLE DAHA ÇABUK KAYNAŞMA ŞANSI BULACAK"


 

Öğrencilerin bir kampüste toplanmasıyla daha çabuk kaynaşma imkanı bulacağını belirten Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, "Böylece hazırlıkta okuyan öğrenciler üniversite kokusunu daha çabuk almış olacak" dedi. Kadir Has Üniversitesi'nin en büyük avantajlarından birinin arkasında Kadri Has Vakfı gibi güçlü bir destek olması olduğunu ifade eden Has, vakfın üniversiteye olan desteğinin her zaman devam edeceğini sözlerine ekledi.  


 

"BÖLGEYE DE KATKI YAPACAĞIZ "


 

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise şöyle konuştu:


 

"Binanın sadece büyüklüğü değil çevreye yaptığı katkı da bizim için çok önemli. Üniversite olarak içinde bulunduğumuz Cibali bölgesine katkı yapmayı önemsiyoruz. Bunu da binalarımızın mimari tarzları ve güzellikleriyle yapmaya çalışıyoruz. Bu bina da bu bölgeye ciddi bir katkı yapacak. Diğer yandan yeni binanın öğrenci mutluluğunu da artıracağını tahmin ediyoruz. Yeni bir bina, son teknolojiler ve altyapı ile hazırlık okulumuzu bir üst seviyeye taşıyacağız. Yeni yerimizin tüm öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."