Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()-HAKKARİ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Pakiş, üniversitede öğretim üyeleri ve öğretim elamanları konusunda hiç bir sıkıntıları olmadığını, bu yıl üniversitenin 4 fükülte ve bağlı yüksek okullara 850 öğrenci alınacağını söyledi. 
Hakkari Üniversitesi bünyesinde Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Eğitim , İlahiyat ve Güzel Sanat Fakültelerine  2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk kez 250 öğrenci kontenjanı açıldı. Toplamda ise, 850 öğrenci alınacak. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Pakiş, daha önce hiç öğrenci alınmayan fakültelere ilk kez öğrenci kontenjanının açıldığını belirterek şöyle konuştu:
"İlahiyat fakültemizin 2016-17 eğitim-öğretim yılında  60 öğrenci alınırken, bu yıl bu sayıyı 100'e çıkardık. 2018-19 eğitim-öğretim yılında da inşallah İnşaat ve Makine Mühendislikleri bölümlerine de öğrenci alacağız, bu konuda kadromuzu tamamladık. Bu 4 fakültemize bu yıl toplam 250 öğrenci alıyoruz. Meslek Yüksek okullarıyla birlikte alacağımız öğrenci sayısı ise 850. Hakkari Üniversitesi olarak önemli bir eşiği aşmış bulunuyoruz. Öğretim üyesi  ve öğretim elemanları anlamında sıkıntımız yok. Şu an 300'ün üzerinde öğretim elemanımız var, 100 civarında da öğretim üyemiz var. Öğretim üyesi sayımızı bu sene sonuna doğru 100'ün üzerine çıkarmayı da hedefliyoruz. Artık bizim ihtiyacımız olan bölümlere öğretim üyesi alıyoruz ve seçici davranıyoruz. Hakkari Üniveristesi olarak öğrenci alma ve öğretim üyesi konusunda bir problemimiz yok. 2016-17 eğitim-öğretim yılında YÖK'ün bize tahsis ettiği kontenjan 600 civarında. Ama bu sene YÖK'ün bize tahsis ettiği kontenjan 850 civarında. Fiziki anlamda bazı sıkıntılarımız var. Önceki dönemde başlanmış  olan binaları da bir an önce bitirme ile ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz."

FOTOĞRAFLI