MERHUM hayırsever işadamı İzzet Baysal'ın tüm servetini bağışladığı İzzet Baysal Vakfı, Bolu'ya 140'ıncı eserini kazandırıyor. İzzet Baysal Ortaokulu ve Spor Salonu'nun temeli törenle atıldı.
5 Mart 2000'de 93 yaşında vefat eden merhum İzzet Baysal'ın Bolulular'a emanet ettiği İzzet Baysal Vakfı tarafından Borazanlar Mahallesi'nde yaptırılacak İzzet Baysal Ortaokulu ve Spor Salonu'nun temel atma töreni gerçekleşti. Törene Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ile eşi Solmaz Baysal ve okul müdürleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, 8.5 milyon liraya mal olacak okul ve spor salonu inşaatının 10 dönüm arazide yapılacağını ve 3 yılda tamamlanacağını belirtti. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal da okulun İzzet Baysal Mütevelli Heyeti'nin ortak kararı ile yapıldığını kaydetti.
Vali Aydın Baruş ise tüm varlığını milletine, Bolu'ya adamış bir hayırseverin ilinde görev yapmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, şöyle dedi:
"Rahmetli İzzet Baysal gerçekten Türkiye'de birçok ile nasip olmayacak bir şans Bolu için. Bolu'nun dört bir köşesinde İzzet Baysal ismi var. Bu yetmiyor onun yanında Baysal ailesinin tüm değerli fertlerinin, büyüklerinin isimleri Bolu'ya nakış nakış döşenmiş durumda. Temelini atacağımız ortaokulumuz ile birlikte çocuklarımız çok modern şartlarda eğitimlerini sürdürme imkanına sahip olacaklar. Umarız ki yaklaşık üç yıl sonra buradaki Baysal ailesinin fertlerinin hepsi sağlık içerisinde olur, hep birlikte bu mutlu günü çocuklarımız ile birlikte hep beraber paylaşırız."
Konuşmaların ardından butona basılarak okulun temeli atıldı.

FOTOĞRAFLI