Mutlu YUCA/BOLU, () - BOLU'ya eğitim ve sağlık alanında 131 tesis kazandıran İzzet Baysal Vakfı'nın, 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu ve Anaokulu'nun bahçesine yaptıracağı 19 derslikli yeni okulun temeli törenle atıldı.
İzzet Baysal Vakfı'nın Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu ve Ortaokulu'nun bahçesine yaptıracağı yeni bina 14 derslikli ilkokul ve 5 derslikli anaokulu olarak hizmet verecek. Yeni okul binasının inşaatının tamamlanmasının ardından şimdi ilkokul ve anaokulu olan mevcut bina ise ortaokul olacak.
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İzzet Baysal Vakfı mütevelli heyeti üyeleri ve öğrenciler katıldığı törende, protokol üyeleri öğrencilerle birlikte butona basarak yeni yapılacak okul binasının temelini attı.
Törende konuşan İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Necdet Gören, vakıf olarak eğitime yaptıkları yatırımların devam ettiğini söyledi. Necdet Gören, "Şu ana kadar vakıf olarak kente 131 tesis yaptık. Bu yeni yapacağımız ilkokul ve anaokulu binasıyla birlikte 132'inci tesisin temelini atacağız" dedi.
ÖĞRENCİLERE HOŞGELDİN ÇİÇEĞİ
50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu ve Ortaokulu'nda yeni eğitim öğretim döneminin açılışı nedeniyle düzenlenen törende ise öğrenciler okula yeni gelen öğrencilere çiçek verdi. Üst sınıflardaki öğrenciler, 1'inci sınıf öğrencilerine karanfil verip, 'Arkadaşım okulumuza hoş geldiniz' diyerek öptü.
Öğrencilerin sempatik tavırları veliler tarafından ilgiyle izlendi.

FOTOĞRAFLI