KAHRAMANMARAŞ'ta, 2014-2015 eğitim- öğretim yılının başlamasıyla 4 bin 500 Suriyeli çocuk, çadır kentteki sınıflarda ders başı yaptı.
265 bin 477 öğrencinin eğitim ve öğretime başladığı kentte, ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çadır kente yerleştirilen 4 bin 500 Suriyeli de ders görmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç ve Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'nin ziyaret ettiği çadır kentte öğrenciler, yeni eğitim ve öğretim yılına başladı.
Öğrencilere seslenen Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hülya Ertürk Koç, Suriye'deki karışıklığın sona ererek sığınmacıların kendi ülkelerinde eğitim ve öğretim görmesini dileyerek, "2014-2015 eğitim- öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Ankara’dan sayın Milli Eğitim Bakanımızın sizlere yeni eğitim öğretim yılı mesajını ve selamlarını getirdim. Dileğimiz sizlerin kendi yurdunuzda kendi vatanınızda eğitim öğretim faaliyetlerine kavuşmanızdır. Buradaki eğitim öğretim ortamının gerçekleşmesinden dolayı değerli katkılarından dolayı sayın valimize ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum" dedi.
Daire Başkanı Koç ve Vali Kocatepe, daha sonra sınıfları gezip Suriyeli öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye etti.

FOTOĞRAFLI