Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi bir grup, formasyon kontenjanın yetersiz olduğunu savunarak basın açıklaması yaptı.
Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, formasyon kontenjanının yetersizliğine tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Coğrafya Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Muhammed Emin Tuğ, verilen formasyon kontenjanının artırılması gerektiğini savunarak, şöyle konuştu:
"Genel olarak sadece birinci öğretimdeki sınıf mevcudunun 120 kişi olmasını göz önünde bulundurursak, her bölüme birinci ve ikinci öğretimlere yaklaşık 30 kişilik kontenjanın verilmesi, yarıdan fazla arkadaşlarımızın mağdur olmasına sebep olmaktadır. Bu ülkeye din kültürü öğretmeni gerektiği kadar matematik, biyoloji, kimya, edebiyat, coğrafya ve tarih öğretmeni de gerekmektedir. Geleceğin yetişmiş gençlerini yetiştirecek olan öğretmen adaylarının mağduriyetinin giderilmesi için gerekli pedagojik formasyon eğitim sertifikası programı için verilen kontenjanın artırılmasını istiyoruz."
Öğrenciler, basın açıklamasının ardından derse girdi.
FOTOĞRAFLI