Bülent DİKTEPE/KARABÜK, ()- KARABÜK'te, Türk Eğitim- Sen Şubesi üyeleri, okul müdürlerinin haksız yere görevden alındığı gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Adliye önünde açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu, şöyle konuştu:
"İlimizde okulundan tam puan aldığı halde İl Milli Eğitim komisyonunda sıfır puan alan arkadaşlarımız var. Bu değerlendirmeyi yapanlar Karabük'te göreve başlayalı 15 gün bile olmamış. Bazıları 2 ay önce göreve başlamışlar. Değerlendirmesini yaptıkları okul müdürlerinin ne yüzlerini görmüşler, ne de okulların nerede olduklarını bilmektedirler. 30 yıldır Karabük’te idaricilik yapan arkadaşlarımız var. 30 yıldır Karabük'ün eğitim seviyesi Türkiye'de hep ilk 10 içerisinde. Yoksa başarıyı cezalandırdılar mı? Bütün bunları adalete ve mülki amirlere sevk ediyoruz. Her şeye rağmen adalete güvenimiz, adalete inancımız tam ve sonsuzdur. Bu ülkede adaletin olduğu, adaletin yerini bulacağı mutlaka ispatlanacaktır. Sonuna kadar inanıyoruz."
Kurtoğlu, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, İnsan Kaynakları Şube Müdürü Muharrem Yol ve okullardan sorumlu şube müdürleri hakkındaki şikayet dilekçelerini savcılığa teslim etti.

FOTOĞRAFLI