İZMİR'in Menemen ilçesindeki Halide Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 11'nci sınıf Adalet bölümü öğrencileri, Cumhuriyet Başsavcılığı dersi kapsamında, mahkeme salonu şeklinde hazırlanan sınıfta ceza davası duruşmasını canlandırdı.
Halide Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'Cumhuriyet Başsavcılığı' dersi kapsamında 11'nci sınıf Adalet Bölümü öğrencileri, uygulamalı eğitime başladı. Gerçeğini aratmayan duruşma salonu şeklindeki sınıfta, hakim, savcı ve avukat rolünü üstlenen öğrenciler, hem bilgilerini pekiştirdi, hem de meslekteki ilk deneyimlerini yaşadı. Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Hocaoğlu, Menemen T Tipi Cezaevi Müdürü Mustafa İzanlı, Menemen R Tipi Açık Cezaevi Müdürü İsmail Dal ve Cumhuriyet Başsavcısı İdari İşler Müdürü Çetin Yatkın'ın da konuk olduğu derste, öğrenciler ceza davası duruşmasını canlandırdı.
Dava konusuna göre, bir kişinin ölümüne neden olan sanığın savunmasını yapmasının ardından Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı olan hakim rolünü oynayan 11'inci sınıf öğrencisi Anıl Can ve mahkeme heyeti üyesi iki öğrenci, müebbet hapis cezası verdi. Duruşmada savcı rolünü ise aynı sınıftan Nurcan Büyükdönmez canlandırdı. Öğrencilerden Destina Tuncer ile Ebru Küçük de davada avukat rolünü üstlendi.
Öğrencileri büyük bir ilgiyle izleyen Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Hocaoğlu, temsili duruşmanın gerçeğini aratmadığını söyleyerek herşeyin gerçeğine uygun işlenmesi nedeniyle öğrencilere övgüler yağdırdı.
Daha sonra konferans salonunda öğrencilerle bir söyleşi yapan Başsavcı Hocaoğlu, mesleki hayatına ilk adım attığı günü ve anılarını paylaştı. Lisedeyken derslerinde çok başarılı olmadığını anlatan Hocaoğlu, "Daha sonra kendime hedefler koyarak başsavcılığa kadar yükseldim. Siz de bu makamlara kadar yükselebilirsiniz. Genç yaşta, böyle bir ortamda eğitim aldığınız için çok şanslısınız. İşinizi çok sevdiğiniz zaman başarı kendiliğinden gelecek" diye konuştu.
Okul Müdürü Nevzat Şimşek, derse katılan Cumhuriyet Başsavcısı İdari İşler Müdürü Çetin Yatkın, Menemen R Tipi Açık Cezaevi Müdürü İsmail Dal, Menemen T Tipi Cezaevi Müdürü Mustafa İzanlı ve Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Hocaoğlu'na teşekkür etti.

FOTOĞRAF